Utorak, 19 Travanj 2016 14:08

Za novog predsjednika izabran umirovljeni bojnik Tomica Perković iz Pleternice

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

IZVJEŠTAJNO-IZBORNA SKUPŠTINA OGRANKA UDVDR PLETERNICA -

PLETERNICA - Proteklog vikenda održana je izborno-izvještajna godišnja Skupština Pleterničkog Ogranka Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata. Ovom skupštinom su također proslavili i dvadesetu godišnjicu djelovanja. Na skupštini su bili nazočni gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić, njen zamjenik Domagoj Katić, dopredsjednik UDVDR RH umirovljeni brigadir Krešimir Pavelić, predstavnici ogranaka iz Čaglina, Brestovca, Kutjeva i Požege, predstavnici iz Udruge Tomo Perić iz Buka i dr. Za novog predsjednika udruge izabran je umirovljeni bojnik Tomica Perković iz Pleternice. Udruga broji oko 70 članova, koji su vrlo aktivni na pleterničkom području, a protekle godine su sudjelovali i na sportskim igrama za branitelje, Fišijadi, hodočašću u Međugorje, koloni siječanja u Vukovaru i dr. Udruga je postavila i nekoliko spomen ploča poginulim braniteljima u Frkljevcima, Kuzmici i Gradcu.

IMG 8361- Zahvaljujem vam se na svemu što ste učinili kako bih ja, Domagoj, moja djeca ili bilo tko, mogli danas hodati slobodnom i neovisnom Hrvatskom, ja se uistinu ponosim suradnjom grada, mene osobno s UDVDR ogranak Pleternica. Uistinu ste vi oni koji ste sveprisutni u našem gradu, koji onako na jedan ne nametljiv način obilježavate sve one manifestacije koje zajednički slavimo, koji ste jedan kolektiv, koji ste jedan predlagač što bismo mi kao grad i uprava trebali učiniti za branitelje. Vi sve to činite nekako u miru i dostojanstvu, čuvate spomen na branitelje koji danas više nisu s nama i ja vam se na tome jako zahvaljujem i na svakoj inicijativi koju ste imali, a novom vodstvu želim puno uspjeha u daljnjem radu - rekla je gradonačelnica Antonija Jozić.

Podpredsjednik UDVDR RH Krešimir Pavelić je u ime predsjednika UDVDRIMG 8373 RH Đure Dečaka uručio zahvalnicu bivšem predsjedniku Zvonku Poliću za uspješno i aktivno vođenje UDVDR ogranak Pleternica u razdoblju od 2008.-2016. - Hvala vam i iskreno vam kažem kada dolazim u Pleternicu, dolazim punim plućima, i sretan odlazim jer imam ovdje krasne ljude koji jednako razmišljaju kao i ja, kao i većina nas ili svi mi branitelji da ćemo zaštiti Domovinski rat i sve ono što nas danas sve više pritišće, a to je ostvarivanje prava branitelja Domovinskog rata - rekao je Pavelić uručujući zahvalnicu.

Tekst/foto: Vanja Protić