Srijeda, 20 Travanj 2016 10:25

Proizvodi za festival dječjeg poduzetništva

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

(PROMO ČLANAK) UČENICI 4. B RAZREDA OŠ JULIJA KEMPFA U PROJEKTU "VELIKI KORACI MALIH PODUZETNIKA" IZRAĐUJU POKLON VREĆICE -

POŽEGA - Dječji vrtić sv. Leopolda Mandića u partnerstvu s OŠ Julija Kempfa, OŠ Dobriše Cesarića, OŠ Antuna Kanižlića i Gradskim vrtićima Požega te u suradnji s djelatnicima Veleučilišta u Požegi započeo je realizaciju projekta „Veliki koraci malih poduzetnika“ financiranog iz Europskog socijalnog fonda kroz IPA komponentu IV IMG 8474Razvoj ljudskih potencijala – Promocija poduzetništva. Osnovni cilj ovog projekta je razvijanje poduzetničkih osobina kod djece predškolske i školske dobi primjenom metoda poučavanja za usvajanje poduzetničkih kompetencija kroz niz aktivnosti, igara, vježbi i simulacija prilagođenih njihovoj dobi.

U OŠ Julija Kempfa ovaj tjedan učenici 4. b razreda u sklopu projekta izrađuju poklon vrećice uz pomoć koordinatora Maria Gavrana.

- Uočeno je kod nas u Hrvatskoj da nije problem u nedostatku novca nego u nedostatku inicijative i bilo bi dobro da se od malih nogu počne njegovati i razvijati kod djece ta iskrica da oni krenu s nekakvom inicijativom, da krenu u ne nužno poduzetničke vode, ali da se u tom smislu razvijaju. Ovo je jedan od posebnih koraka ovog našeg projekta, mi smo do sada sudjelovali u jednoj radionici, to su bili poduzetnički poligoni na Veleučilištu u Požegi, gdje su djeca sudjelovala u radu jednog fiktivnog poduzeća, koje je imalo sve svoje faze, od nabave, skladišta, proizvodnje te marketinga i dr. Tu su djeca imala jedan proizvod, radili su voćnu salatu gdje su prošli sve te faze. IMG 8484Sad nam je cilj napraviti pravi proizvod koji ćemo prodavati na festivalu dječjeg poduzetništva koji će se održati 30. travnja u pješačkoj zoni u Požegi. Mi smo se odlučili napraviti poklon vrećicu, koju djeca rade origami tehnikom, od običnog papira rade vrećice te ih svojim prijašnjim likovnim radovima ukrašavaju. Plan nam je napraviti oko 70 vrećica te ćemo ih prodavati po 10 kuna - rekao je Mario Gavran.

- Jako nam je zanimljivo izrađivati te vrećice i stavljati ukrase na njih, do sada smo napravili puno vrećica i nadamo se da ćemo ih sve prodati na festivalu poduzetništva u pješačkoj zoni jer od tog novca smo odlučili polovicu donirati u dobrotvorne svrhe, a ostatak će nam biti džeparac kada budemo išli na ekskurziju u Zagrebu - rekle su učenice 4. b razreda Nika Tilinger i Lina Kordaso.

Untitled 1

 

Tekst/foto: Vanja Protić