Utorak, 19 Travanj 2016 11:48

Obilježili 60 godina rada i nagradili najvjernije članove

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

ŠPORTSKO-RIBOLOVNO DRUŠTVO „ORLJAVA“ IZ PLETERNICE -

PLETERNICA – Svečanom sjednicom u svojim novo obnovljenim prostorijama Športsko-ribolovno društvo „Orljava“ iz Pleternice obilježilo je 60. godišnjicu postojanja i aktivnog rada. U tom periodu kroz društvo je prošlo gotovo 4.500 članova, društvo je bilježilo i preko 200 članova godišnje u zlatnim godinama postojanja, dok danas ima dvadesetak seniora i nešto kadeta. Teško su stradali 2014. godine od poplave koja je gotovo uništila IMG 6821prostorije, a ostalo je stradalo u požaru koji je izbio od strujnog udara izazvanog poplavom. No vrijedni članovi su svoj dom obnovili uz pomoć grada Pleternice i sponzora, no u nepovrat je otišlo stotinjak pehara, medalja i plaketa koje su osvojili u sportskom dijelu.

- Društvo je osnovano 1956. godine a od osnivača je još jedino živući Drago Valkaj. Prvi predsjednik je bio Đuro Kolundžić, a do sada je društvo vodilo deset predsjednika, a danas društvo vodi Branko Milković, kao 10. predsjednik. Od 80. godina imaju i svoj ribnjak na prostoru 1 ha, izgradili su svoj dom 1995. godine, a povodom 40. godišnjice izdali su i monografiju društva – istakao je Branko Milković u svom izvješću o 60-godišnjem radu društva.

Zadnjih 10 godina bave se poribljavanjem voda na Orljavi i Londži i svom ribnjaku te zaštitom prirode i voda. Inicijatori su i aktivni sudionici brojnih sportskih natjecanja na području županije i šire. Pohvale za svoj rad dobili su od pleterničke gradonačelnice Antonije Jozić, a uz čestitke za jubilej gradonačelnica je najavila i pomoć oko uređenja doma i postavljanja fasade na zgradu.

IMG 6829Čestitke su uputili Mile Beslić u ime Hrvatskog športsko-ribolovnog saveza i Đuro Makarević, predsjednik Športsko-ribolovnog saveza Požeško-slavonske županije te uručili posebne plakete povodom visokog jubileja društva.

Priznanja povodom 60. godišnjice dobili su i brojni sponzori i udruge koji su pomagali rad društva, svi članovi društva, a posebne plakete i značke dobili su zaslužni članovi od Hrvatskog ribolovnog saveza. Brončane plakete i značke primili su Stanko Garić, Damir Šojat, Branko Vukašinović, Vladimir Špoler, Ivan Baketarić, Zlatko Konjarik, Marijan Ivanagić i Ivan Leist, Srebrne plakete i značke primili su Ilija Šimunović, Tomislav Milković, Josip Šerić i Ivica Hrmić, a zlatne plakete i značke kao najviše priznanje saveza primili su Nenad Lašak, Branko Milković i Željko Mitrović.

Svečanost su uveličali članovi KUD-a Poljadija iz Grabarja i njihov tamburaški sastav. Tekst/foto: Vladimir Protić