Četvrtak, 11 Veljača 2016 10:10

Bez riješenih financija nema budućnosti

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

107. REDOVNA SKUPŠTINA DVD BUK -

BUK – DVD Buk broji 44 djelatna člana, 26 pričuvnih članova i 4 veterana, a ono što najviše veseli društvo i 20 članova vatrogasne mladeži, ali broj unazad nekoliko godina opada. Zbog nedostatka sredstava nemogu odlaziti na takmičenja pa djeca nemaju motiva za vježbanjem. Loša financijska situacija odražava se na cijelo društvo, koje bilježi 107. godina rada i postojanja, pa i IMG 1740na obveze koje društvo treba odraditi, a to su liječnički pregledi za operativne članove koji nisu obavljeni, dotakao se dijela problematike u svom izvješću predsjednik društva Vinko Jušić.

Društvo od opreme ima samo vatrogasnu traktorsku cisternu, zaprežnu vatrogasnu štrcaljku, jednu potopnu električnu pumpu, tako da zahvaljuju i svom zaštitniku što nisu imali većih i značajnijih intervencija, jer su u tome jako ograničeni. Radili su na ispumpavanju podruma i prevozili vodu u ljetnim mjesecima za građane. Ljuti ih što mnogi vatrogasce spominju kao trošak a ne znaju da su to jedine organizirane snage u nedaćama. – Trebalo je biti na ugrozama s kojima se vatrogasci susreću kao što je 2014. godina, poplave u Pleternici i Gradcu, i vidjeti kako osim vatrogasaca i vojske koja je pomogla u drugoj poplavi, niti jedne druge organizirane skupine ili udruge građana u takvim prilikama nema, a svi su na proračunu i prije su na redu kada se novci dijele – ističe predsjednik DVD-a koje u svom članstvu okuplja i IMG 1750članove iz Buka, Resnika i Svilne, sela koje se međusobno prožimaju i u radu ostalih udruga koje djeluju u ovim selima, sportskim, kulturnim i ostalim društvima.

Društvo treba pomoći i nužno bolje opremiti da ne dođe do znatnijeg osipanja članstva, a u tome su bili suglasni i gosti na skupštini koji su uzeli učešće u diskusiji. Osim predstavnika domaćih udruga, prijateljskih vatrogasnih društava, bolju budućnost DVD Buk poželjeli su predstavnici PU požeško-slavonske Zoran Jušić i dogradonačelnik Pleternice Domagoj Katić.