Četvrtak, 14 Siječanj 2016 14:55

Zeleno-plavo sljubit će jadransku ribu i požeška vina

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

NAJAVLJENO POŽEŠKO VINCELOVO S TRADICIONALNIM JELIMA -

POŽEGA - Uz tradicionalno Vincelovo u Požegi najavljeno za 23. siječnja, (subota) od 9,30 sati koje organizira grad Požega i TZ grada Požega i ove godine Obrtnička komora i Udruženje obrtnika Požega pridružuju manifestaciju Zeleno-plavo, Riba Hrvatske – jedi što vrijedi. Ovogodišnja manifestacija za koju je najavljen veliki broj sudionika iz svih primorskih županija, obrtnika i ugostitelja, te ostalih obrtničkih komora i udruženja obrtnika iz cijele Hrvatske planirana je na glavnom požeškom Trgu sv. Trojstva.

VINCELOVO 4- Vincelovo u Požegi ove godine također radimo po tradiciji naše TZ s Udruženjem obrtnika i Obrtničke komore. Zbog velikog interesa i zajedništva s akcijom Zeleno-plavo to radimo na našem Trgu sv Trojstva i povezujemo ovaj naš dio Hrvatske s onim jadranskim dijelom. Naši sugrađani u velikoj mjeri će doći i popratiti ovu manifestaciju kao i prošle godine – istakao je požeški gradonačelnik Vedran Neferović koji uvijek s gardom podržava ovu manifestaciju.

- Ove godine po peti puta za redom spajamo ovu manifestaciju Zeleno-plavo s našim požeškim Vincelovom, a kako je ova manifestacija prerasla okvire naše pješačke zone i toliko velika potražnja za štandovima, izlagačkim i prodajnim prostorom, postavili smo je na središnji trg. Na velikoj pozornici zabavljat će nas TS Požeška dolina, a na desetine štandova imat će svi prilike kušati jadranske delicije, iz svih gardova s naše obale. Bit će tu i tradicijska jela Vincelova, vincelovski štap i požeški vinogradarski ćevap, naše staro autohtono jelo koje se jelo baš u ovo vrijeme – istakla je Silvija Podoljak, direktorica TZ grada Požega.

Predsjednik Obrtničke komore Anto Bilobrk najavio je da su dolazak potvrdili sve Obrtničke komore s Jadrana, te nekoliko obrtničkih komora s kontinenta, Gorskog kotara, te sve slavonske obrtničke komore. Bit će održan i stručni skup Obrtnički forum, a uz potpalu vincelovske vatre bit će održana i simbolička rezidba trsova vinove loze.

Tekst/foto: Vladimir Protić