Utorak, 15 Prosinac 2015 13:23

Svečanost otvaranja vrata na požeškoj Katedrali

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

ZAPOČELA SVETA GODINA MILOSRĐA U POŽEŠKOJ BISKUPIJI -

POŽEGA - Obredom otvaranja svetih vrata na požeškoj Katedrali i euharistijskim slavljem u nedjelju je započet Izvanredni jubilej milosrđa u Požeškoj biskupiji. Požeški biskup msgr. dr. Antun Škvorčević otvorio je u katedrali sv. Terezije Avilske „vrata milosrđa“ i svečanim misnim slavljem označio početak Svete godine milosrđa u Požeškoj biskupiji.

Papa je već na svetkovinu Bezgrešnog začeća BDM, 8. prosinca otvorio Godinu milosrđa koja traje do Svetkovine Krista Kralja svega stvorenoga 2016. godine. Kao cilj Godine milosrđa Papa ističe "Povjerit ćemo život Crkve, cijelo čovječanstvo i sav svemir Kristovu gospodstvu, moleći ga da izlije na nas svoje milosrđe kao rosu jutarnju, kako bismo svi zajedničkim naporima gradili ljepšu budućnost. Kako samo želim da nadolazeće godine budu prožete milosrđem, da bismo išli ususret svakoj osobi, noseći Božju dobrotu i nježnost!"

Na svečanom euharistijskom slavlju sudjelovalo je, uz veliki broj vjernika, i dvadesetak svećenika, kanonika Stolnog kaptola, svećenika koji su na službi u središnjim biskupijskim ustanovama, župnika i redovnika. Svečanost je započela procesijom koja je krenula iz crkve sv. Lovre prema Katedrali gdje je održano centralno euharistijsko slavlje.

Tekst/foto: Vanja Protić