Utorak, 15 Prosinac 2015 11:18

Duhovnost hrvatskih branitelja u Domovinskom ratu

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

BOŽIĆNI DOMJENAK UDRUGE HRVATSKI POLICAJAC POŽEGA -

POŽEGA – Udruga Hrvatski policajac Požega i Zajednica udruga hrvatskih branitelja policije RH Zagreb organizirali su zajedničko druženje u predblagdanske dane, božićni domjenak, ali i predavanje. Na temu Duhovnost hrvatskih branitelja u Domovinskom ratu u svijetlu nadolazećeg Božića održao je vojni kapelan Željko Volarić, koji ističe da se o duhovnosti može govoriti sa različitih gledišta, a da duhovnost zahvaća cijelu osobnost čovjeka. Upravo zdravi duh hrvatskih branitelja odgovorio je na adekvatan način bolesnom duhu nekih koji su imali težnje za osvajanjem, rušenjem i ubijanjem. Taj zdravi duh donio je i pobjedu hrvatskih branitelja, jer osim samih vojnih strategija duh i ljubav prema domovini su jako bitni.

– Branitelji koji su obranili Hrvatsku vjerovali su u Boga i krunicu, i zbog toga danas imamo Hrvatsku. Oružja nisu ni imali u početku u većem broju te je duhovnost u hrvatskih branitelja bila najveća snaga za obranu hrvatske države – istakao je ispred organizatora druženja Marijan Pilon.

Nakon predavanja na maloj svečanosti uručena su i priznanja i zahvalnice članovima Udruge Hrvatski policajac Požega koji su svojim aktivnim radom sudjelovali u aktivnostima udruge, a posebno u organizaciji proslave i obilježavanja 24. obljetnice pada požeške vojarne, koje je uručio zamjenik predsjednika i član organizacijskog odbora Marijan Pilon. Posebne zahvalnice dobili su i članovi udruge koji su ove godine otišli u mirovinu sa radnih mjesta policajaca, koji su obavljali do umirovljenja, . Uručena su i posebna priznanja Zajednice udruga za doprinosu u radu udruga, gardu Požegi i Požeško-slavonskoj županiji koje je primio požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, koji se braniteljima policajcima posebno obratio. Svoje zahvale izrekli su i predsjednik Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinkog rata Krešimir Pavelić i predsjednik Udruge Hrvatski policajac Osijek Darko Mikulin.

Tekst/foto: Vladimir Protić