Utorak, 15 Prosinac 2015 10:19

Prikupili 3 tisuće kuna za novu rampu za učenike s invaliditetom

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

UDRUGA „MOGU SVE“ IZ ZAGREBA ORGANIZIRALA JE ZABAVNI PROGRAM ZA DJECU I DRUŽENJE S DJEDOM BOŽIĆNJAKOM U OŠ JULIJA KEMPFA -

POŽEGA - Proteklog vikenda u sportskoj dvorani „Sokol“ održan je humanitarni projekt, u organizaciji udruge „Mogu sve“ i OŠ Julija Kempfa s ciljem prikupljanja sredstava za izgradnju rampe za učenike s invaliditetom u školi. Ovu školu pohađa oko šezdeset djece s invaliditetom, a infrastruktura škole nije prilagođena njihovim potrebama. Program se sastojao od dva dijela, prvi dio je održan u dvorani „Sokol“ gdje su se kroz zabavne i sportske igre družila djeca i roditelji, a potom je svu djecu prigodnim slatkim poklonima darivao Djed Božićnjak. U drugom dijelu organiziran je humanitarni turnir u Beli na kojem je sudjelovalo 36 parova. Sav prihod od kotizacija i prijava za turnir u beli i sve dodatne donacije otišle su u svrhu pomoći pri izgradnji infrastrukture za OŠ Julija Kempfa.

- Nakon dvije i pola godine Udruga „Mogu sve“ napokon je stigla i u Požegu. Ponosni smo svi što smo se ovdje okupili kako bi mališanima OŠ Julija Kempfa olakšali boravak u školi. Kao što znate, nalazimo se u blagdanskom raspoloženju, u vremenu darivanja te vas sve pozivam da se uključite u našu akciju svojim dobrotvornim prilogom. Mi nismo imali Djeda Božićnjaka i njegove vilenjake da nam pomognu u organizaciji, ali su nam zato pomogli Grad Požega, Turistička zajednica Grada Požege, Unius, Elekroteam, Zvečevo, Vila Stanišić i brojni drugi - izjavila je Anja Mihaljević, predsjednica Udruge „Mogu sve“ i organizatorica ove hvale vrijedne akcije.

- Ovo je jedna lijepa gesta i inicijativa i nadam se da ćemo je zadržati i dogodine za neku novu svrhu. Hvala svim što ste došli i što ste odlučili ovu nedjelju provesti u druženju s dobrom svrhom - rekao je gradonačelnik Vedran Neferović koji se, u paru sa Stjepanom Matijaševićem, također priključio akciji.

Turnir su na kraju osvojili Željko Sliško i Mario Tukonić, na drugom su mjestu bili Silvija i Zoran Špoler, dok je treće mjesto pripalo Mojci Klarić i Jeleni Ćubrić. Humanitarnim turnirom prikupljeno je tri tusuće kuna koje će Udruga "Mogu sve" donirati školi.

Tekst/foto: Vladimir Protić