Nedjelja, 13 Prosinac 2015 12:26

Medenjaci Djeda Božičnjaka

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

PLETERNIČKE MAŽORETKINJE ODRŽALE PREDBOŽIĆNU PRIREDBU -

PLETERNICA - Mažoretkinje grada Pleternice održale su svoju tradicionalnu priredbu uoči božićnih blagdana za građane Pleternice. Dvosatnim programom napunile su Školsku sportsku dvoranu, a u programu su im pomogli djeca iz DV Tratinčića, dječja skupina KUD Orljava Pleternica, članovi Udruge Osmjeh, Plesna skupina Cvjetići glazbe i Požeške mažoretkinje.

Velike mažoretkinje su uz koreografiju Prijateljice organizirale i oproštaj od djevojaka koje su otišle na dalje školovanje pa neće moći više redovno plesati. To su Doris Rotar, Matea Samaržija, Leona Kaurinović, Ena Uremović, Sara Šunjo i Ana Kalaica, koja zbog operacije nije bila na oproštaju, ali su je svi jednim velikim pljeskom pozdravili i zaželjeli joj brz oporavak.

Sve učesnike u programu i brojne roditelje i posjetitelje pozdravila je pleternička gradonačelnica Antonija Jozić. – U ovo predblagdansko ozračje već godinama uvode nas naše Pleterničke mažoretkinje i njihovi gosti ovom priredbom. Grad Pleternica je uistinu grad prijatelj djece, ne mjerimo to samo koliko imamo dječjih igrališta, nego i punom podrškom udrugama koje se bave djecom, kojima su djeca u fokusu djelovanja. Ovdje večeras vidjet ćemo i dugogodišnji rad i trud, njihov, njihovih roditelja i voditelja.

Male mažoretkinje su izvele koreografiju Patuljci Djeda Mraza, a velike niz koreografija It's time for Chrismas, Roshin' around the Chrismas tree, All I want for Chrismas is you, a na kraju i Veliki selfi. Zajedničkim plesom malih i velikih mažoretkinja dočekale su i dolazak Djeda Božićnjaka s vrećama punih darova.

Tekst/foto: Vladimir Protić