Nedjelja, 13 Prosinac 2015 12:22

Advent s Legendama za odjel „otorine“

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

HUMANITARNI KONCERT TAMBURAŠKOG SASTAVA „VELIČKE LEGENDE“ -

VELIKA – Tamburaški sastav Veličke legende koji u ovom sastavu svira već 15 godina, a zadnjih 6 godina u vrijeme adventa organiziraju svoj veliki koncert u Vatrogasnom domu u Velikoj, a sav prihod usmjeravaju u humanitarne svrhe. Pomagali su brojnim pojedincima, bolesnoj djeci za liječenje, a ovaj puta su se udružili zajedno s TS Bisernica koji u požeškoj sportskoj dvorani također organizira svoj humanitarni koncert, zajedničkim snagama nabaviti potrebnu opremu za odjel otorinolaringološki odjel Opće županijske bolnice Požega.

- Zaista smo dugo zajedno, petnaest godina, mnogi su nas pitali kako ste uspjeli. Počeli smo kao dječaci u sastavu Velički grofovi, a kasnije smo promijenili ime u Veličke legende i uspješno se održali do danas. Večeras ćemo svirati zajedno s našim gostima, pojačani s nekoliko pojedinaca iz drugih tamburaških sastava – istakao je Tomislav Galić, voditelj sastava. Uz koncert oni za sve uzvanike, organiziraju i svečanu večeru u čemu im pomažu brojni sponzori, od veličkih udruga, pojedinaca do tvrtki i obrtnika. Cijelo večer se skupljaju dobrovoljni prilozi, a organizirana je i tombola, sve u cilju prikupljanja što veće sume za pomoć.

Uz Veličke legende nastupile su mlade tamburašice iz Kutjeva TS Hrvatice, TS Posegana, te vokalno instrumentalni sastav Zlatne strune iz Našica.