Subota, 26 Rujan 2015 14:06

Veću aktivnost sprečava nedostatak financijskih sredstava

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

GODIŠNJA SKUPŠTINA MATICE UMIROVLJENIKA POŽEŠKO-SLAVONSKE ŽUPANIJE -

POŽEGA – Matica umirovljenika Požeško-slavonske županije krovna je organizacija Matica umirovljenika koje su osnovane u naseljima, općinama i gradovima i kao takva ima najbrojnije članstvo među udrugama županije. Brojne aktivnosti su iznesene u izvještaju za prošlogodišnji rad koji su iznijeli predsjednik Zvonko Čorak i tajnik Stjepan Marković, no aktivnosti bi bilo i značajno više da ih u tome ne sprečava nedostatak financijskih sredstava. Uz brigu za bolji standard umirovljenika, organizaciju susreta pjevačkih zborova umirovljenika po 14. puta, organizaciju sportskih susreta a posebno organizaciju umirovljeničkih zabava i druženja. – Problem financija prati nas u svim aktivnostima, jer smo oslonjeni uglavnom na financiranje županije, a tek sporadično, ovisno o nekoj aktivnosti uključuju se općine i gradovi. Aktivnosti bi svakako bile daleko veće da su naše potrebe redovnije financirane – istakao je tajnik Marković.

Donesen je i Plan rada i financijski plan za 2016-2017. godinu u kojemu su naznačene četiri cjeline – Uspješno i zadovoljno starenje koje potencira druženje, održavanje društvenih zabava,predavanja o zdravoj prehrani i spavanju, organizaciju 15. susreta glazbenih grupa i pjevačkih zborova, te sudjelovanje na državnoj smotri pjevačkih zborova. Dio plana Rekreacijom do zdravlja predviđa organizaciju sportske lige u pikadu za žene, sportske lige u kuglanju i streljaštvu za muške, 15. sportski susreti umirovljenika županije i 1. sportski susreti MUH-a. Dio plana nazvan Putovima lijepe naše planira organiziranje bar dva putovanja jednodnevna i višednevna, razne izlete i edukacijska putovanja i predavanja o zdravom načinu života. Četvrti dio plana planira organizaciju odmora umirovljenika u toplicama, Bizovac i Daruvar, te moru, Baška i Prvić, Vir. Organizirati za članove nabavku potrebnih namirnica te prezentaciju rada kroz medije.

Za ovaj plan predviđaju proračun od 60 tisuća kuna, koji se nadaju dobiti 50% od županije, a ostalo od jedinica lokalne samouprave i donatorica MUH-a iz Osijeka, zamjenik župana Ferdinand Troha, gradonačelnik Pakraca Davor Huška i dogradonačelnici Požege Darko Puljašić i Pleternice, Domagoj Katić. Pozvali su da ih upoznaju sa svojim idejama i projektima koji su svakako i projekti lokalne samouprave, te da računaju na njih jer im prije svega treba iskustvo koje su stekli u svom dosadašnjem radu.

Tekst/foto: Vladimir Protić