Četvrtak, 17 Rujan 2015 09:52

Otvorena mala knjižnica u Jakšiću

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

STANOVNICIMA OPĆINE JAKŠIĆ PRIBLIŽENA KNJIGA -

 JAKŠIĆ – Rezultat projekta Matične službe Gradske knjižnice i čitaonice Požega da i pet sjedišta općina na području Požeštine dobiju svoje knjižnice, je prvo otvaranje Knjižničkog stacionara u Jakšiću. Mala knjižnica je smještena u prostoru stare škole, u prostorijama koje koristi Matica umirovljenika, koja je u svom planu također imala uspostavu knjižnice i čitaonice za svoje članove, pa je to ispunjenje i njihovog sna. Inicijativu i projekt prihvatila je odmah i općina Jakšić koja je osigurala potreban namještaj i kompjuter, te volontere koji će raditi u knjižnici.

 - Za početak osigurali smo 550 naslova knjiga za sve generacije, sa velikim izborom lektire za osnovnu i srednju školu, lijepe književnosti i stručne literature. Dok šetate, idete u crkvu, vozite bicikl i uživate u ljepotama Jakšića, skrenite u vašu malu Knjižnicu i ponesite kući hranu za dušu – istakla je Aleksandra Pavlović, ravnateljica GK Požega, inače Jakšičanka kojoj je posebno drago što su stanovnicima Jakšića približili knjigu.

 Knjižnicu je otvorio zamjenik župana za društvene djelatnosti Ferdinand Troha ističući da je Jakšić inače pun života sada dobio i malu knjižnicu za svoje stanovnike. Ovo je povijesno važan trenutak za Jakšić, a još više za ljubitelje knjige koji će rado dolaziti, posebno mladi.

 Nakon svečanog otvorenja i blagoslova prostora prvi su se u knjižnicu učlanili načelnik općine Ivica Kovačević i njegov zamjenik Mile Barišić, a učlanjenjem svi Jakšićani dobivaju i sve pogodnosti centralne knjižnice u Požegi, te mogu koristiti i sve njene usluge. Za umirovljenike članarina je snižena na samo 50 kuna godišnje.

Tekst/foto: Vladimir Protić