Četvrtak, 03 Rujan 2015 11:24

Snimanje serijala HTV-a „Lijepom našom“

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

POVODOM OVOGODIŠNJEG AUREA FESTA POŽEGA 2015. -

 POŽEGA – „Lijepom našom“ zabavni serijal Hrvatske radio televizije opet je po četvrti puta gostovao u gradu Požegi, ovaj puta u sastavu Aurea festa Požega 2015. Pred punom Sportskom dvoranom Tomislav Pirc, gotovo 2 tisuće gledatelja javno snimanje je obavljeno za dvije emisije. Prva od dvije emisije bit će emitirana na HTV-u 19. rujna, a druga emisija 26. rujna ove godine.

- Sedam dana i sedam noći i još nam je malo, jer ove požeške uličice tih sedam dana imaju priliku živjeti i po danu i po noći. A da mi znamo dobro živjeti uz puno dobre kapljice i dobre pjesme opće je poznato. Drago mi je da se serijal “Lijepom našom” snima u našem prekrasnom gradu i vjerujem da ćete nam ponovo doći – istakao je požeški gradonačelnik Vedran Neferović u svom pozdravu posjetiteljima i gledateljima HTV-a.

Dobrodošlicu svima poželio je i predstavio županiju za „5“ požeško-slavonski župan Alojz Tomašević. - Osim što je najljepša županija u Hrvatskoj ona je sva u znaku pet, pet općina, pet gradova, okružuje ju pet planina i gora, pet rijeka teče, a i ja sam peti župan - istakao je Tomašević.
 

Kroz cijelu emisiju vodio je već svima poznati Branko Uvodić, a sve je počelo nastupima folklornih društava. Tako su nastupili, KUD Požeška dolina iz Požege, KUD I. G. Kovačić Velika, KUD "Šijaci", Biškupci, Matica slovačka Kukučin Kuntarić iz Jakšića.

Na sceni su se izredali Ženska vokalna skupina "Lisinski" iz Vinkovaca, TS Zlatna dolina, TS Garavuše, Ivana Galović, TS Garavi, Cecilija, Slavonia band, Indira Levak, TS Džentlmeni, Učiteljice, Jasmin Stavros, Željko Bebek, Berde band, Boris Ćiro Gašparac i Stjepan Jeršek Štef.

Osim njih uspješno je otpjevao već priznati pjevač, “Zapjevat ću iz sveg glasa” i župan požeško-slavonski Alojz Tomašević. Kroz cijelo snimanje provlačila se tema slavonske gozbe i ispijanja dobrog vina. Snimanju su bili nazočni saborski zastupnik Franjo Lucić, načelnici i gradonačelnici s područja županije, te brojni uglednici iz političkog, kulturnog, gospodarskog i društvenog života.

Tekst/foto: Vanja Protić