Utorak, 07 Srpanj 2015 17:39

Naučiti plivati želi 250-ero djece

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

ZAPOČELA ŠKOLA PLIVANJA GRADA POŽEGA 2015. -

 POŽEGA – Otkako postoje bazeni u gradu Požegi svako ljeto organizira se i Škola plivanja za male neplivače, a ove godine u školu ih se za željom da postanu plivači upisalo 250-ero djece. Najviše je to malih osnovno školaraca, a i pokoji učenik iz viših razreda koji još nije naučio plivati, te i nešto pred školaraca.

Školu vode profesori TKZ, njih desetak koji svaki vode skupinu po uzrastima i znanju plivanja, od pravih početnika, do onih koji su neke vještine već savladali. – Glavni cilj nam je ovdje naučiti plivati u 15-tak radnih dana škole, a družit ćemo se sve do početka osmog mjeseca. Za sada je upisano 250-ero djece, ali još uvijek ima zahtjeva za upisom jer smo još na početku škole – istakao je jedan od voditelja škole, Alen Ivanović prof.

 Školu su posjetili na svečanosti otvaranja požeški gradonačelnik Vedran Neferović sa zamjenikom Darkom Puljašićem te poželjeli djeci brzo savladavanje plivanja.

– Zadovoljstvo mi je biti ovdje i vidjeti vas koji ćete ovo ljeto naučiti plivati ili popraviti plivačke tehnike. Želim vam lijepo vrijeme i čistu vodu, a puno strpljenja vašim profesorima. Na kraju nadam se da će biti puno diploma za one koji su naučili plivati – rekao je Neferović, koji dodaje da je to lijepa tradicija i velika brojnost djece i posjećenost bazena. Mladi profesori koji rade s njima pomoći će im da savladaju tehniku plivanja. Roditelji dovođenjem ovoliko puno djece pokazali su da imaju povjerenja u ovaj program. – Grad je pomogao u prijavi ovog projekta Ministarstvu znanosti obrazovanja i sporta i nadamo se pozitivnom odgovoru, a kroz svoju ustanovu je osigurao svu potrebnu infrastrukturu.

Tekst/foto: Vladimir Protić