Utorak, 07 Srpanj 2015 10:43

Za radnike koji upravljaju energetskim postrojenjima

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

POŽEŠKA UDRUGA ENERGETIČARA PROVELA STRUČNO OSPOSOBLJAVANJE -

POŽEGA – Udruga energetičara iz Požege često organizira razne edukacije za svoje članstvo, ali brine i za poštovanje zakonskih obveza za svoje članove te organizira i stručno osposobljavanje. Ovaj puta 30-tak polaznika koji rade na poslovima upravljanja i rukovanja energetskim postrojenjima stručno je osposobljeno, a nakon položenih stručnih ispita i dobilo certifikat za navedene poslove. Ova obveza propisana je Zakonom i nadzor nad tom obvezom provodi Ministarstvo gospodarstva.
Stručno osposobljavanje Društvo energetičara Požega provelo je u suradnji sa Savezom energetičara Slavonije i Baranje koje je ovlašteno da organizira i održava tečajeve, kao posebno odjeljenje u Požegi jer je bio dovoljan broj polaznika, a s ciljem jeftinijeg pohađanja za polaznike. Voditelj tečaja bio je tajnik požeških energetičara Mario Englman, predavači profesori Tehničke i Obrtničke škole u Požegi, a ispitivači djelatnici Ministarstva gospodarstva.
Tečaj je održan u Tehničkoj školi od 4. svibnja do 16 lipnja, a prošli tjedan svi polaznici su pristupili ispitu koji je uspješno položilo 27 polaznika. Tečaj je pohađalo po 6 djelatnika Spin Valisa, Spin Valis internacionala, Zvečeva i APP-a, po dva djelatnika iz Komunalca Požega, Kutjeva d.d., Plamena, Valis Fagusa i Save iz Stare Gradiške. Osposobljeni su za voditelja pogona obnovljivih izvora, strojara kotlova, rukovatelja motora s unutarnjim sagorijevanjem, strojara kompresorske stanice, rukovatelja centralnog grijanja, ložača centralnog grijanja i uklopničara u energetskim postrojenjima industrije.