Nedjelja, 31 Svibanj 2015 12:13

Obilježili godišnjicu kluba uz veterane Dinama iz Zagreba

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

40. GODINA MOJE „MLADOSTI“ -

PAVLOVCI – Na nogometnom stadionu u Pavlovcima odigrana je prijateljska utakmica između veteran NK Mladost i veterana GNK Dinamo. Ovom revijalnom utakmicom klub NK Mladost proslavio je svoju četrdesetu obljetnicu rada i postojanja. Oko 500 gledatelja okupilo se i navijalo za domaćine, ali i gostima su dali podrške. Gosti su pobijedili sa 6:1, poluvrijeme 2:0, strijelci su bili Strupar (3), te Marušić, Arnautović i Komljenović za Dinamo, a Pero Vidović je zabio gol za domaće.

Prije početka prijateljske utakmice načelnik općine Brestovac, Zdravko Mandić uručio je 40 dresova igračima mlađih uzrasnih kategorija „Mladosti“. Igračima prve postave NK Mladost iz 1975. godine, nogometna legenda Fahrije Dautbegović uručio je priznanja.

Prigodna svečanost sa druženjem nastavljena je u Društvenom domu u Orljavcu, gdje je minutom šutnje odana počast poginulim i preminulim igračima. Početkom Domovinskog rata igrači su se uključili u obranu domovine, a trojica su dali svoje živote, pa su njihovim obiteljima uručene zahvalnice, kao i sponzorima, zaslužnim pojedincima i pomagačima u organizaciji proslave.

NK Mladost osnovala je omladina Pavlovaca, potporu su dali svi mještani, a prva je utakmica odigrana 16. kolovoza iste godine kada su pobijedili „Croatiju“ iz Mihaljevaca sa 3:1. Danas se natječu u Prvoj županijskoj ligi, a u sve uzrasne kategorije uključeno je oko 80 igrača.

Tekst/foto: Vanja Protić