Petak, 24 Travanj 2015 11:09

Od HEP-a dobili 4 računala

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

UČENICI PODRUČNE ŠKOLE U VIDOVCIMA USPJELI NA NATJEČAJU „ZA MALE GENIJALCE“ -

VIDOVCI – Učenici OŠ Antuna Kanižlića iz Požege, Područne škole u Vidovcima uključili su se u nagradni natječaj koji je organizirao HEP-a a kojeg je medijski objavljivao Narodni radio. Pod nazivom „Za male genijalce“ IMG 8370HEP je želio pomoći u popravljanju loše situacije u kojoj se škole susreću sa malim brojem računala koji su dostupni učenicima.

– Slušajući radio čula sam za nagradni natječaj „Naši mali genijalci“ i željela sam uključiti naše učenike. Predložila sam to kolegicama koje su vrlo rado prihvatile. Uradili smo snimke u koje smo ugradili neke od darovitosti naših učenika. Vjerovali smo da ćemo ući u konkurenciju jer zaista imamo darovite učenike koji su e pokazali u svim disciplinama, od sportskih do obrazovnih dostignuća, glazbenih. Posebno mi je drago što smo osvojili četiri računala u zaista velikoj konkurenciji od preko 100 škola u RH – rekla je Danica Matijević učiteljica razredne nastave i vodi 24 učenika 4. razreda. Škola ukupno ima 88 učenika u četiri razredna odjeljenja.

Zadatak im je bio snimiti video o svojoj školi i pokazati zašto trebaju nova računala i kako bi nova računala poslužila njima u školi. Vidovčani su bili brzi i vješti te uvjerili prosudbenu komisiju da baš njima trebaju ta IMG 8374računala.

- Mi smo u video uratku istaknuli gimnastičke aktivnosti i uspjehe učenika, glazbene i likovne aktivnosti učenika, usmeno i pisano izražavanje učenika te plesne aktivnosti. Kroz fotografije učenika prikazali smo i kako obrađujemo školski vrt jer smo se ove godine uključili u jedan eko natječaj. Do sada učenici nisu imali niti jedno računalo na korištenje – dodala je Danica Matijević, koja je sa učenicima pripremila i prigodnu pjesmu o samom natječaju za goste iz HEP-a koji su donijeli tako željene kompjutore u njihovu školu. Zahvalila se posebno Igoru Soldiću učitelju informatike koji je sve video i ostale materijale montirao u jedan spot, novinarskoj družini i njihovoj voditeljici koji snimaju i spremaju u novinarsku mapu sve događanja, te svima ostalima iz škole koji su pomogli da se napravi spot malih genijalaca.

Nagradu je uručio Saša Dujmić, član uprave HEP-a –koji je istakao: - Izuzetna nam je čast što kao društveno odgovorna kompanija možemo IMG 8387dati svoj doprinos hrvatskom školstvu te omogućiti još bolji razvoj i napredak naših najmlađih. Namjera nam je ovaj projekt organizirati jednom godišnje s ciljem da opremimo što više osnovnih škola s računalima i na taj način našim malim genijalcima pružimo priliku za stvaranje novih znanja i uspjeha.

Maloj svečanosti uz sve učenike i učitelje nazočili su Marija samardžija, ravnateljica škole, Damir Kovačević, direktor HEP Elektra Požega i Darko Puljašić, dogradonačelnik Požege.

Tekst/foto: Vladimir Protić