Ponedjeljak, 20 Travanj 2015 15:57

Potpisali povelju o prijateljstvu i suradnji sa DVD-om Topusko

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

141. GODIŠNJA SKUPŠTINA DVD POŽEGA -

 POŽEGA – Proteklog vikenda DVD Požega kao najstarije društvo na području Požeško-slavonske županije održalo je svoju 141. godišnju redovnu skupštinu. Na skupštini su bili nazočni Vatrogasci DVD-a Požega, gosti iz drugih DVD-a te prijatelji iz DVD-a Topusko. Također su bili nazočni i zamjenik župana Željko Jakopović koji je primio priznanje za poseban doprinos i potporu u vatrogastvu i zaštiti od požara, Darko Puljašić zamjenik gradonačelnika grada Požege, predsjednik Vatrogasne zajednice županije Željko Petrović i dr.

Prije početka skupštine predsjednik DVD Topusko i predsjednik DVD Požega Šimun Miletić zasadili su stablo Lipe u znak prijateljstva ta dva dobrovoljna vatrogasna društva, nakon toga Miletić je podnio izvješće o radu u prošloj godini te istaknuo da su članovi sudjelovali u sanaciji poplava sa 36 stalno angažiranih vatrogasaca tako da je od 155 intervencija čak u 122 navrata to bilo zbog poplava. Danas društvo ima 145 članova od kojih je 114 sa vatrogasnim zvanjem.

Nakon izvještaja o radu društva i financijskog izvještaja uslijedila je dodjela priznanja i spomenica, tako su Nikica Luladžić i Željko Rakić primili spomenicu veterana Hrvatske vatrogasne zajednice, a diplomu višeg časnika Goran Vidaković i Kristijan Perković. Za 40 godina aktivnosti spomenicu Županijske vatrogasne zajednice dobio je Josip Dragičević, a za 30 godina Velimir Čuljak. DVD-u iz Srednjeg Lipovca su darovali svoje vatrogasno vozilo TAM 5500 DG koje više ne koriste, a sa DVD Topusko su potpisali povelja o bratimljenju, prijateljstvu i suradnji što je rezultat međusobnih odnosa unazad nekoliko godina.

Tekst/Foto: Vanja Protić