Petak, 17 Travanj 2015 14:24

Čiste gradske ulice i zasađuju novo cvijeće

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

KUTJEVČANI I OVE GODINE U AKCIJI "ZELENA ČISTKA" -

KUTJEVO – Grad Kutjevo i TZ Grada Kutjeva uključili su se u akciju "Zelena čistka" koja se održava na području cijele Republike Hrvatske, a koja je jedan od najvećih ekoloških volonterskih projekata u Hrvatskoj. U čistku su se uključili djelatnici grada Kutjeva, gradske službe, učenici OŠ Zdenka Turkovića, vatrogasci DVD Kutjevo, udruga Kutjevačkih vinara, LD Slavonac i planinarsko društvo "Vidim", te tako podržali kampanju aktivnog uključivanja u rješavanje problema očuvanja i zaštite okoliša.

- Akciju čišćenja rijeke Rike i njenog korita, kao i ulice grada i šumske puteve čistimo već trideset godina. U ovu akciju sam uključio sve udruge s područja grada Kutjeva i danas ćemo ispred Gradske Kuće i Trg Graševine urediti i očistiti okoliš te posaditi cvijeće, a već od sutra krećemo u čišćenje korita Rike. Akcija traje petnaest dana i očekujemo veliki broj volontera kao i svake godine u akciji "Zelena čistka" - izjavio je Branko Mihalj predsjednik Lovačkog Društva Slavonac Kutjevo.

Zelena čistka dio je globalnog pokreta Let’s do it! i godišnjih akcija World Cleanup (Očistimo svijet), koja okuplja aktivne građane i organizacije u najvećem volonterskom projektu u povijesti čovječanstva.

Tekst/Foto: Vanja Protić