Nedjelja, 29 Ožujak 2015 14:11

Ponovno izabran Zdravko Vujnović za predsjednika saveza

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

LOVCI POŽEŠKO-SLAVONSKE ŽUPANIJE NAKON SPORAZUMA S ŽUPANIJOM LAKŠE DO SREDSTAVA ZA ZAKUP LOVIŠTA -

 POŽEGA – Lovci i lovačka društva Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije ubuduće će lakše dolaziti do financijskih sredstava za uredno izvršenje zakupa prava lova što će im omogućiti upravo potpisani Sporazum koji su potpisali Đuro Dečak, predsjednik Hrvatskog lovačkog saveza i Alojz Tomašević, požeško-slavonski župan.

IMG 6524- Hrvatski lovački savez će dati garanciju za zakup lovišta lovačkim društvima, a to je za njih izuzetno značajno jer su do sada imali različita opterećenja zbog ostvarenja zakupnine – rekao je Đuro Dečak a osim financijskog dijela garancija se odnosi i na potpuno ostvarenje lovno-gospodarske osnove predviđene zakonskim propisima za svako lovište. Do sada su lovačka društva morala deponirati i oročavati vlastita sredstva ili pak uzimati nepovoljne garancije od poslovnih banaka da bi imali pokriće za svoju lovozakupninu, a ubuduće će oni moći raspolagati tim novcem. Dečak je pohvalio LS županije, koji je iako najmanji u Hrvatskoj, najaktivniji i najviše ostvario u lovstvu u zadnjih 10 godina. Obećao je i potporu HLS novom projektu širenja strelišta u Bzenici.

- Na ovaj način lovci će moći više ulagati u izgradnju lovno-gospodarskih i lovno-tehničkih objekata, te obogaćivanje fonda divljači uključujući i stvaranje uvjeta za razvoj lovnog turizma - rekao je župan Alojz Tomašević a Požeško-slavonska županija je za prošlu godinu izdvojila 300 tisuća kuna za potpore lovačkim društvima za ostvarenje njihovih projekata. IMG 6529U ovoj godini plan je isplatiti svih 600 tisuća kuna kroz povrat zakupnicima od lovozakupnine i to kroz natječaje ovog proljeća i na jesen.

Svoje zadovoljstvo potpisanim sporazumom izrazio je predsjednik Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije Zdravko Vujnović jer će ovim sporazumom društvima biti znatno olakšan rad i financijsko poslovanje društvima. U nastavku je održana i Redovna izborna skupština Lovačkog saveza županije, a za predsjednika je ponovno u trećem mandatu izabran dosadašnji predsjednik Vujnović. Njegovi zamjenici postali su Branko Bertelović i Božidar Terzić, a osvježen je i Upravni odbor od sedam članova s novim izabranim članovima.

- I prošle godine smo imali ulaganja na strelištu, gdje je održano i državno prvenstvo u lovnom streljaštvu. Uključili smo se u pomoć lovcima stradalih područja od poplava u požeškom i županjskom kraju, kao i lovcima Gorskog IMG 6536kotara nakon nepogode s ledom. U suradnji sa Policijskom upravom pokrenuta je zajednička akcija „Sigurnost u lovu – naveo je samo neka od događanja predsjednik Vujnović, a posebno pohvalio pet društava pakračko-lipičkog kraja za organizaciju Lovačkog bala i LD „Vidra“ iz Čaglina za obnovu kuće jednom lovcu u Gunji.

Plan za ovu godinu je ponovno biti domaćinom Državnog natjecanja u lovnom streljaštvu, kao i centralnom obilježavanju Dana planeta zemlja koje će se održati u Bektežu jedinstvenom akcijom čišćenja okoliša svih lovaca.

Tekst/Foto: Vladimir Protić