Ponedjeljak, 30 Ožujak 2015 16:31

Na čelu Udruženja obrtnika Požega Mile Golić

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

IZABRANO NOVO RUKOVODSTVO POŽEŠKIH OBRTNIKA -

 POŽEGA -  Na nedavnim redovitim izborima dobili smo novo rukovodstvo požeških obrtnika, najprije po cehovima, od prijevoznika, uslužnih djelatnosti, ugostitelja, frizera, trgovine, proizvodnje i poljoprivrede, pa onda formiranja nove Skupštine udruženja obrtnika IMG 6129Požega i najužeg rukovodstva. Za predsjednika je izabran Mile Golić, dugogodišnji autoprijevoznik, a njegovog zamjenika Anto Bilobrk, dugogodišnji ugostitelj. U Upravni odbor još su ušli Danka Tolić, Ivan Stipić, Tomislav Nikšić, Marica majetić, Ivan Dujmović, Ivica Stanišić i Ivana Horvatović.

Udruženje obrtnika Požega posluje već 130 godina. – Iako su teška vremena Udruženje obrtnika danas okuplja 780 članova s cijelog područja Požeštine, što je manji broj za hrvatske prilike, ali mi smo i najmanje područje koje obuhvaća jedno udruženje. Moram čestitati onima koji su unatoč svim teškim vremenima izdržali i zadržali svoje obrte, a time i radna mjesta. Po novom sazivu Skupština Udruženja sada ima manji broj od 21. člana – istakao je Mile Golić na tiskovnoj konferenciji u prigodi prvog sastajanja novog saziva IMG 6130Upravnog odbora.

Udruženje će i dalje nastaviti s podrškom obrtništvu, djelovati na edukaciji i obrazovanju obrtnika, pomagati u svakodnevnom radu obrtnicima, ali se brinuti i za društveni i sportski dio obrtnika. Tako su osigurana sredstva za Kuglački klub Obrtnik, a najavljen je i odlazak na sportske igre obrtnika Hrvatske.

Tekst/Foto: Vladimir Protić