Srijeda, 28 Siječanj 2015 14:03

Na poziv građana rade i subotom

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

KOMUNALAC POŽEGA IMA DIMNJAČARSKU SLUŽBU -

 POŽEGA - Sezona grijanja u punom je jeku. Uživajući u toplini domova, na žalost mnogi zaboravljaju da se dimnjaci, bez obzira griju li se na drva ili plin, moraju redovito održavati, kako ne bi došlo do požara ili drugih tragedija. Zbog zapaljenja dimnjaka bilo je i nekoliko intervencija vatrogasaca proteklog tjedna, srećom samo sa materijalnim štetama.

Dimnjačarska služba tvrtke Komunalac Požega ima pune ruke posla. Kako i ne bi kada je područje koje pokriva veliko, a dimnjačar je samo jedan. Zato po pozivu radi i subotom. I dok na ulici svi žele susresti dimnjačara, kako bi se uhvatili za dugme i poželjeli neku želju to ipak nije slučaj, kada im pokuca na vrata.

- Ljudi su uglavnom zadovoljni iako na žalost još uvijek ima onih koji nas nerado puštaju u domove. Bez obzira iz kojih je to razloga moraju biti svjesni opasnosti od neispravnih dimnjaka koje bi morali ako ništa drugo pregledati i utvrditi u kakvom su stanju - kaže dimnjačar Ivan Višeticki.

Zajedno s Ivanom na teren ide i Vlado Matijašević, pomoćnik dimnjačara koji od nedavno radi taj posao. - Odlučio sam se zato što nije bilo posla, dobio sam otkaz, sve je otpustio taj obrtnik, pa što ću. Čuo sam da se traži dimnjačar pa sam otišao pitati i tako pa sam tu dospio. Sada učim za dimnjačara i sviđa mi se taj posao - kaže Vlado.

Od 30-ak požara koliko ih se lani dogodilo na građevinskim objektima svaki je šesti, kaže Ivana Radić, glasnogovornica PU Požeško-slavonske bio zbog neispravnog dimnjaka.

- Pozivamo građane da provjere, da očiste svoje dimnjake ali da to nerade sami, znači da pozovu ovlaštene dimnjačare. Isto tako bitno je da uz dimnjake ne ostavljaju lako zapaljive predmete poput kartonskih kutija ili nekakvih drvenih predmeta - kaže Radić.

Požežani su zadovoljni što sada sami mogu dogovoriti dolazak dimnjačara u vrijeme kada im to odgovara.
Kako je i ove godine već bilo nekoliko požara kojima je uzrok neispravan dimnjak bilo bi dobro da svi oni koji nerado puštaju dimnjačare u svoje domove, da to više ne čine, jer u protivnom, neće im pomoći ni hvatanje za dugme. Bolje je da okrenu broj dimnjačarske službe 316-875 i nazovu dimnjačara.

Tekst: V.Re. Foto: V.Re.