Utorak, 20 Siječanj 2015 12:58

Društvo koje prednjači među vatrogascima

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

62. REDOVNA SKUPŠTINA DVD ZAKORENJE - 

 ZAKORENJE - Proteklog vikenda u Vatrogasnom domu DVD-a Zakorenje održala se 62. redovna skupština. Na skupštini su bili nazočni svi članovi DVD-a, gosti iz 15 vatrogasnih društava te načelnik općine Brestovac Zdravko Mandić. DVD Zakorenje postoji od 1953. godine, a danas društvo čini 156 članova od kojih je 31 operativni te 31 djece.

- Ovih dana DVD navršava 30. godina od obnavljanja rada našeg DVD-a Zakorenje te se ovim putem zahvaljujem svima koji su se 1985. godine zauzeli i pomogli da ovo Društvo podignemo iz pepela i u tih 30. godina sustignemo i prestignemo mnoga druga Vatrogasna društva u našem kraju - rekao je predsjednik Slavko Lončarević

 U proteklog godini DVD nije imao niti jednu intervenciju požara, ali je imao nekoliko intervencija za vrijeme poplava na području Brestovca gdje su vatrogasci radili i preko 500 sati. DVD Zakorenje protekle godine je nabavio navalno vozilo Mercedes 510 s kabinom za 6 osoba i zapremninom od 350 litara. Vozilo je kupljeno dijelom vlastitih sredstava od prodaje vozila VW Vento i Steyr te dijelom sredstava općine Brestovac. Osim navalnog vozila nabavili su motornu pumpu za ispumpavanje vode i 10 intervencijskih odijela Fire Bass. Ova oprema je nabavljena uz pomoć Ureda predsjednika RH i DUZS-a. Tijekom 2014. održano je 8 radnih akcija, a radilo se na popravku i održavanju vatrogasne opreme i vozila, izgradnji garaže za navalno vozilo te priprema drva za ogrjev.

Tekst: Vanja Protić Foto: Vanja Protić