Utorak, 06 Siječanj 2015 09:51

Župan Tomaševič: "Spašavali ste ne štedeći sebe"

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

ŽUPAN ALOJZ TOMAŠEVIĆ PRIMIO VATROGASNE ZAPOVJEDNIKE

 POŽEGA – Jedna od organizacija koja je i prošle godine dala veliki obol i svoj veliki doprinos u spašavanju od višekratnih poplava su vatrogasci. Dobrovoljci i profesionalci zajedno su prošle godine imali manje intervencija u požarima, samo 82 ali zato su 1.766 puta intervenirali zbog poplava i spašavali ljudske živote i materijalna dobra od vode. Zbog toga je sve zapovjednike i predsjednike vatrogasnih centara općina, gradova, ukupno deset, te IMG 0907VZ grada Požege, VZ Požeštine i VZ županije, zapovjednike JVP grada Požege i JVP Požeško-slavonske županije primio požeško-slavonski župan Alojz Tomašević.

- Unatoč poteškoćama u radu županije vi ste dali ovoj Vatrogasnoj zajednici županije potrebna sredstva za rad, a utjecali ste i na gradove i općine da poštuju svoje zakonske odredbe. Od vas imamo punu podršku za naš rad – istakao je Željko Petrović, predsjednik VZŽ podsjećajući da su uz pomoć Vlade Tirola iz Austrije u nekoliko godina vozilima i opremom opremili društva višestruko više puta nego desetak godina prije. U vatrogastvo na području županije je uključeno više od 2.800 osoba. Vatrogasci su prošle godine dali i veliki doprinos na spašavanju u slavonskim županijama od poplava gdje su pomagali i sa ljudstvom i tehnikom.

- Ovaj posao koji vi radite nije plaćen, vi to radite iz dobre volje. Biti vatrogasac to nije pitanje nagrađivanja niti zahvale, to je pitanje časti i humanosti koje mogu raditi samo ljudi dobre duše. Biti vatrogasac je stil života i u mnogo slučajeva je vidljivo kroz generacije, pa među vatrogascima imamo djeda, sina i unuka. Stoga ja zahvaljujem svima na vašoj požrtvovnosti koju ste pokazali do sada, a posebno u ovoj 2014. godini u kojoj su nas pogodile brojne nedaće poplava. – istakao je župan Tomašević pohvalivši i dobar rad sa mladima koji će osigurati budućnost, te dodao da mladima kažu da nema ljepše zemlje od Hrvatske na kojoj trebaju ostati.
Za dobru suradnju vatrogasci su županu darovali mali vatrogasni aparat za gašenje osobnog vozila.