Nedjelja, 21 Prosinac 2014 11:14

Najmlađa dvogodišnja Ivana Božić a najvjernija Terezija Blum

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

PROGLAŠENI NAJČITATELJI GRADSKE KNJIŽNICE I ČITAONICE POŽEGA

 POŽEGA – Jedanaest godina po već ustaljenoj tradiciji Gradska knjižnica i čitaonici Požega krajem godine proglašava svoje najčitatelje za proteklu godinu. Tako je i ove godine u dane pred božićne blagdane na maloj svečanosti Najmlađa čitateljica Ivana Božićproglašeni najčitatelji u nekoliko kategorija, a sve sa ciljem da se istaknu oni koji se sa knjigom najviše druže, radi popularizacije knjige i čitanja. Kako ističu u knjižnici interes za knjigu je uvijek velik, članovi se vole i družiti u knjižnici na događanjima, a naravno svi željno očekuju da se dovrši veliki projekt uređenja i nadogradnje požeške knjižnice kojim će ona postati najveći i najsvjetliji centar kulture i čitanja.

Najmlađa čitateljica Gradske knjižnice i čitaonice je dvogodišnja Ivana Božić, koja naravno čita samo slikovnice, a dolazi sa svojim roditeljima. I ona je u knjižnicu učlanjena kao mala beba u akciji u kojoj Grad Požega učlanjuje sve svoje novorođene stanovnike. Njoj je nagradu uručio požeški gradonačelnik Vedran Neferović. Najvjernija čitateljica je Terezija Blüm koja je član požeške knjižnice pune 53 godine.

 Najvjernija obitelj u kojoj svi članovi čitaju i IMG 0022redovno posuđuju knjige i ostale materijale iz ponude knjižnice su Obitelj Gotovac, Nikola, Marta, Ana, Franka, Stjepan i baka Ljubica Pilon.

 Iako smo danas na svakom koraku u susretu s internetskom tehnologijom veliki broj mladih okrenut je u potrazi za svojim znanjem knjižnici, pa su tako najčitatelji na dječjem odjelu Gabriela Žiška 5 godina, Ramona Bilić učenica 4. razreda OŠ Dobriše Cesarića, Ema Uršić, učenica 5. razreda OŠ Antuna Kanižlića.

 Najčitatelji na odjelu za odrasle, koji su pročitali najviše knjiga su Branko Bogojević iz Požege, Nenad Kremeček iz Mihaljevaca, Bernarda Mautner iz Požege, Lucija Sabljić iz Mihaljevaca, a najčitatelj znanstvene literature je Dinko Zima iz Požege. Najslušatelji na glazbenom odjelu su Željko Bokor i Pavle Primorac iz Požege, a najčitatelj novina i časopisa u čitaonici je Nada Celovec iz Požege. Svi su nagrađeni, naravno sa onim što najviše vole, kompletima knjiga koje je osigurala knjižnica.