Ponedjeljak, 22 Prosinac 2014 10:00

Časopis Putujmo hrvatskom predstavio županiju

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

IZBORNA SKUPŠTINA TURISTIČKE ZAJEDNICE ŽUPANIJE

 POŽEGA – Prije izborne skupštine Turističke zajednice Požeško-slavonske županije predstavljeno je 19. izdanje časopisa „Putujmo Hrvatskom" u kojemu je na 32 stranice predstavljena turistička ponuda i mogućnosti županije kao zanimljive destinacije. Kroz sedam tematskih cjelina prikazana su područja županije, svako sa svojom specifičnom turističkom ponudom, Požega – Povijesno bogatstvo, Grad finih okusa, Muzej u loncu i Grgurevo, Pleternica – Put ruža i vina, Velika – Park prirode Papuk, Kutjevo – Priča o vinu.

Posljednjih pet godina ova županija je napravila veliki iskorak u turističkom smislu, istakao je urednik časopisa Borislav Šimenc, a ponovno su oživljeni neki turistički projekti koji se baziraju na ponudi kulture, vina i hrane. Svoje zadovoljstvo objavljenim materijalima izrazila je i direktorica TZ županije Maja Jakobović, posebice što se časopis distribuira brojnim turističkim djelatnicima, te na taj način mogućnosti naše ponude bit će bolje valorizirane, a naravno i posjećene.

 Izbornoj skupštini po prvi puta su nazočili novo delegirani članovi od strane Turističkih zajednica općina i gradova, izabrano je novo Vijeće i Nadzorni odbor.

 - Obzirom na ranije primljeni Dnevni red, sve točke su prihvaćene i jednoglasno izglasane, rebalans u smislu povećanja prihodovne strane u stavci Prihoda za realizaciju projekata u kojima sudjeluje HTZ i Županija, te odgovarajuće realizacije istih sredstava također je prihvaćen. Direktori TZ gradova i općina izložili su realizaciju plana 2014. i dali presjek smjera djelovanja u 2015. u vidu najave manifestacija i projekata u pripremi – istakla je direktorica Maja Jakobović.