Četvrtak, 18 Prosinac 2014 10:57

Dječju robu i igračke darivat će patronažne sestre

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

HVIDRA I DOM ZDRAVLJA POŽEGA ZA POTREBITU DJECU

 POŽEGA – Dom zdravlja Požeško-slavonske županije ima 16 patronažnih sestara koje na cijelom području obilaze novorođene i djecu u njihovim domovima, a u ovo predblagdansko vrijeme bit će i sestre Djeda Božičnjaka, jer su uključene u akciju darivanja HVIDR-e i Doma zdravlja.

- Donaciju koju je HVIDR-a dobila iz Engleske uz pomoć naše patronažne službe, posebno što se tiče dječje robe, igračaka, pelena i dr. podijeli našim najmlađima, pošto naše patronažne sestre obilaze djecu od rođenja na dalje. To je jedna prekrasna priča za naše najmlađe pacijente, prava Božićna priča. Ovu dobru suradnju s HVIDR-om ćemo nastaviti, da zajedno pomažemo, jer zbog ove teške situacije imamo danas puno ljudi u potrebi. Naše patronažne sestre najbolje znaju kome je najteže, jer su svakodnevno u kontaktu sa brojnim obiteljima i njihovom djecom – istakao je Darko Puljašić, ravnatelj Doma zdravlja, koji se posebno ponosi s patronažnim sestrama, jer su to najbolje sestre u sustavu. Dom zdravlja uskoro počinje razvijati projekt palijativne skrbi, te je već i pripremio dio opreme, od bolničkih kreveta koje mogu dobiti obitelji za njegu teško bolesnih i nepokretnih, do hranilica, hodalica, kolica i dr.

 - Ovo je druga donacija koju ove godine dobivamo iz Engleske, a HVIDR-a se senzibilizirala i ostalim potrebitim građanima, te smo odlučili jedan dio humanitarne pomoći dodijeliti i onima koji nisu članovi naše udruge, ali su u potrebi. U ovom slučaju radi se o opremi i robi za novorođenčad, pa smo dogovorili da se to distribuira preko patronažne službe koja radi sa svom novorođenom djecom i najbolje poznaju situaciju na terenu – rekao je Tomo Vrhovac, predsjednik HVIDR-a grada Požege, koja time pokazuje da nije samo sebi svrha, nego da mogu pomoći i široj zajednici. Kako su svu dobivenu donaciju podijelili onima kojima najviše treba ispunili su uvjete, te očekuju i treću donaciju iz Engleske.