Subota, 13 Prosinac 2014 11:24

Darivali pučku kuhinju potrebnim namirnicama

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

DJECA I RODITELJI IZ POŽEŠKOG DJEČJEG VRTIĆA „RADOST“

 POŽEGA – Djeca i roditelji požeškog Dječjeg vrtića Radost odlučili su se u ovo predblagdansko vrijeme pobrinuti i za one koji možda nemaju svaki dan ručak na stolu. IMG 9323Prikupili su svi zajedno u akciji „Radost pomaže“ raznih namirnica i hrane, slatkiša i voća, te sve zajedno odnijeli uz pomoć ravnateljice i svojih teta u Pučku kuhinju Caritasa Požeške biskupije.

 - Proveli smo u vrtiću jednu humanitarnu akciju u kojoj su osim djece sudjelovale i cijele njihove obitelji. Svake godine u ovo božićno vrijeme u našem vrtiću se provede jedna ovakva akcija, a ove godine smo svojim prilozima odlučili pomoći Caritasovoj pučkoj kuhinji. Ovakva akcija je nadgradnja temelja programa našeg vrtića, a jedan od ciljeva i zadaća jest i razvijanje socijalne osjetljivosti i suosjećanja za najpotrebitije – istakla je ravnateljica Marija Kakuk.

IMG 9335Djeca su sve namirnice i vrećice s hranom u lancu uspjela unijeti u kuhinju i malo razgledati gdje se svaki dan priprema 60-tak objeda za potrebite, od kojih se 38 vozi do korisnika koji su stariji i slabo pokretni.