Petak, 12 Prosinac 2014 10:55

Grad doživljaja i finih okusa

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

TURISTIČKA ZAJEDNICA GRADA POŽEGE BRENDIRAT ĆE PONUDU POŽEGE

 POŽEGA – Turistička zajednica grada Požege pripremila je za blagdanske dane niz događanja, tako će se od 20. do 24. prosinca u šetališnoj zoni održati manifestacija nazvana „Advent u Požegi" koja će svakog dana od 10 do 18 sati Požežanima nuditi bogati Božićni sajam uz ponudu vina domaćih IMG 9158vinara i prehrambenih proizvoda domaćih eko proizvođača. U zajedničkoj organizaciji grada Požega, TZ grada Požega i tamburaša TS Bisernica, 21. prosinca u Sportskoj dvorani Grabrik održat će se humanitarni Božićni koncert. Dobre zabave neće nedostajati niti za doček Nove 2015. godine kada će u šetališnoj zoni od 23 sata nastupiti TS Posegana. TZ grada priprema kuhano vino i tople napitke za sve a u ponoć slijedi iznenađenje, šampanjac i novogodišnji valcer.

 Za sljedeću godinu TZ priprema niz manifestacija, ali i brendiranje cjelokupne ponude i samog grada Požege kao „grada doživljaja i finih okusa“ baziran na kreativnom turizmu kroz sva četiri godišnja doba, a za svih pet osjetila. Novi brand Aureafest od prošle godine bit će okosnica događanja tijekom sedam dana u rujnu, koji će se slijedeće godine reklamirati pod nazivom „7 dana... 7 noći“. - U sljedećoj godini u suradnji s gradom Požega i Uredom za europske integracije radimo Strategiju Grada Požege, IMG 9159Strategiji Požeško-slavonske županije, web stranicu Turističke zajednice, mobilnu aplikaciju, centar za posjetitelje „Požeška kuća" za koju se nadam se će postati jedna okosnica u našem gradu, povezujući niz sadržaja po kojima je Požega poznata – rekla je Silvija Podoljak, direktorica TZ Grada Požega najavivši da je u pripremi i dokumentacija za projekt Vinske ceste, Thallerov ljekovitom hramu, vidikovac iznad Požege te edukacijski centar.
To sve grad Požega bazira na stalnom povećanju broja noćenja koje je samo za prvih 11 mjeseci ove godine dostiglo brojku od 33 tisuće, i svakako opravdava nove projekte i ulaganja u turizam.