Petak, 05 Prosinac 2014 11:10

Sveti Nikola posjetio dječje vrtiće u gradu Požegi

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

SVETI NIKOLA I GRADONAČELNIK VEDRAN NEFEROVIĆ DARIVALI DJECU SLATKIŠIMA

POŽEGA – Vesela graja djece i pjesmice o sv. Nikoli i Božiću dočekale su nas dana u dječjim vrtićima u gradu Požegi. Sveti Nikola u društvu s gradonačelnikom grada Požege Vedranom Neferovićem obišao je svu djecu u pet gradskih vrtića i djecu na dječjem odjelu požeške bolnice i darivao ih slatkišima.

 Naravno da su na pitanje sv. Nikole dali su bili dobri svi u glas odgovorili da jesu, da slušaju tete u vrtiću, svoje mame i tate, pa čak i braću i sestre, no malo ih je zbunilo pitanje dali tete u vrtiću slušaju njih ili da za njih doda poneku šibu. No ipak za šibu niti u jednoj varijanti nije bio nitko, a još jedan dan za čokoladu svi su prihvatili s oduševljenjem. Ono što djecu niti ne zanima, je da će grad Požega i dalje subvencionirati smještaj za svu djecu u vrtićima, a da će slijedeće godine tu subvenciju i povećati za broj djece koji je propisan po pedagoškim standardima predškolskog odgoja, što je svakako prava vijest koja je došla s sv. Nikolom u vrtiće.

 Kako nismo znali gdje će sv. Nikola parkirati svoju kočiju, morali smo ga tražiti po vrtićima i evo, pronašli smo ga u Dječjem vrtiću Šareni svijet i Dječjem vrtiću radost, a onda nam se opet izgubio u gradskoj vrevi, jer njemu je lakše, njegova kočija leti.