Srijeda, 03 Prosinac 2014 13:32

„Svi smo različiti i posebni, a opet tako slični“

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

„PETICA ZA DVOJE“ PREDSTAVILA PROJEKT UČENIKA I ASISTENATA U NASTAVI  

 POŽEGA – „Petica za dvoje“ projekt je koji provodi grad Požega i tri gradske Osnovne škole Julija Kempfa, Antun Kanižlić i Dobriša Cesarić a sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Prezentaciju projekta građanima su pripremili sudionici, učenici i asistenti u nastavi.

IMG 8251- Ovim projektom osigurani su asistenti u nastavi učenicima s poteškoćama, a projekt prezentiramo u sklopu Međunarodnog dana osoba s invaliditetom na štandu u pješačkoj zoni. Učenici su uz pomoć asistenata u redovnoj nastavi izradili prigodne čestitke i kolačiće, te ih sada uz promotivni materijal dijelimo građanima – rekla je Ida Neruda, voditeljica projekta koji je startao od listopada i traje do kraja školske godine. U projektu je zaposleno 33 osobe za cijelo vrijeme trajanja projekta a oni rade sa 32 učenika.

 - Na OŠ Julija Kempfa angažirano je 19 asistenata u nastavi i to nam znači jako mnogo. Prošle godine bilo je samo 4 pomoćnika u nastavi. Ove godine beskrajno smo sretni što smo ih dobili 19 i sa tim brojem smo se uspjeli uklopiti u potrebe učenika s posebnim potrebama na našoj školi da bi cijeli proces obrazovanja dobro funkcionirao – istakla je Ivana Vidović, defektolog i stručni suradnik na školi.

IMG 8257Martina Blažević iz Trenkova pomoćnica u nastavi je već drugu godinu. – Ja radim u OŠ Julija Kempfa i imam učenika iz trećeg razreda. S njim surađujem i radim, od samo početka prijema u razred, cijelo vrijeme trajanja nastave i u pomoći oko daljeg rada s učenikom. U ovom poslu potrebno je puno ljubavi i strpljenja, no ono što dobijete za uzvrat je neprocjenjivo. Naš zajednički rad pomaže učeniku da bolje savladava nastavu i vidi se veliki napredak kod učenika. Pomoć smo i učiteljici, a dijete se ne osjeća zapušteno, nego cijelo vrijeme radi, pomažem mu u testovima, prenosim informacije njegovim roditeljima svakodnevno.