Četvrtak, 27 Studeni 2014 11:24

Pripremaju Smotru pučkog crkvenog pjevanja

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

KUD SVILENKA BUK ŽELI SVOJU SMOTRU  -

 BUK - Do kraja godine pred članovima kulturno umjetničkog društva Svilenka iz Buka nekoliko je nastupa na folklornim priredbama diljem Požeštine pa i šire. No istovremeno već za iduću godinu oni pripremaju i nekoliko zanimljivih projekata, među kojima treba izdvojiti Smotru pučkog crkvenog pjevanja.

 Budući da su ove godine i sami nastupali na sličnoj smotri, folkloraši Buka kako doznajemo od predsjednice društva Branke Leist i sami su zainteresirani da nešto slično organiziraju u svom selu. Projekt su prijavili i Požeško-slavonskoj županiji te očekuju potporu.

Za folkloraše Svilenke iz Buka ova je godina bila dosta teška ne samo u onom financijskom smislu već i zbog činjenice da je dio mladih zbog školovanja otišao iz sela no unatoč tomu uspješno su odradili brojna gostovanja i nastupe.

 Potporu svih mještana vjeruju folkloraši imat će i dalje, posebice kada je riječ o zanimljivim priredbama kao što je svojedobno bila smotra šetanih kola Požeštine kojoj je upravo Svilenka iz Buka bila domaćinom, baš kao što iduće godine u svom selu uz Snježnu gospu planiraju organizirati i smotru pučkog crkvenog pjevanja.