Četvrtak, 13 Studeni 2014 13:57

Zima dolazi, napuštene životinje trebaju trajni topli dom

Ocijeni sadržaj
(6 glasova)

IZ UDRUGE SIRIUS APELIRAJU  -

 POŽEGA - Iz Udruge za zaštitu životinja Sirius Požega apeliraju kikana ljude koji žele udomiti životinje da im se što hitnije jave. Oko dvadesetak životinja je trenutno na skrbi Udruge i nalaze se kod privremenih udomitelja. Za životinje je osigurana hrana slijedećih šest mjeseci, a sve životinje koje se udomljavaju preko Udruge su cijepljene, čipirane, sterilizirane, kastrirane što iziskuje dodatna materijalna sredstva koja Udruga dobiva isključivo od donacija ljudi velikog srca. Gotovo svakodnevno se dobivaju pozivi o napuštenim životinjama, posebice štencima a za njih jednostavno ne postoji smještaj i volonteri više ne mogu primiti niti jednu životinju jer Udruga ne posjeduje nikakav vlastiti prostor, a gradski azil još uvijek nije izgrađen. Stoga iz Siriusa apeliraju na ljude koji pronađu takve životinje da ih smjeste kod sebe a Udruga će im pomoći oko udomljavanja, hrane i veterinarske srbi. Nažalost još uvijek se ne kažnjavaju neodgovorni vlasnici, vlasnici koji odbacuju svoje životinje, vlasnici koji ne čipiraju ni ne cijepe životinje po nekoliko godina stare, vlasnici koji su u stanju…štencipoput zadnjeg slučaja…u najlonsku vrećicu strpati osam štenaca i baciti iz u grmlje da se uguše (nedavni slučaj koji se dogodio u Radovancima). Nažalost pet štenaca je preminulo groznom smrću a tri su uspjela preživjeti jer je njihovo zavijanje čula slučajna prolaznica. Štenci dudaši kako ih zovu u Udruzi su sad spremni za udomljavanje.

Osim štenaca dudaša, trajni dom traži i Kika, Alpska brak jazavčarka i njezina dva muška šteneta. Štenci su mješanci ali u tipu jazavčara. Kika je sterilizirana, cijepljena, čipirana, a štence dobivate cijepljene protiv štenećaka. Svi materijalni troškovi oko daljnjeg cijepljenja i kastracije idu preko Udruge.

luna 2Luna je pas koji se obožava grliti i maziti. Stara je oko 7 mjeseci i u tipu je labradora. Cijepljena je, sterilizirana i čipirana. Socijalizirana je, naučena na šetnju na lajni, brzo se prilagođava životu u kući. Nažalost ne može više ostati kod privremenog udomitelja i hitno joj treba trajni smještaj. Vrlo je umiljata i jednostavno ju ne možete ne zavoljeti. Obožava djecu, vrlo je inteligentna i poslušna.

 Hunt je pas za kojeg znalci kažu da je čistokrvni Mađarski Kuvasz jer navodno ti psi u miješanju s drugim pasminama mijenjaju boju. Prekrasan veliki pas, hunts tužnom pričom iza sebe traži po mogućnosti imanje na kojemu će sve njegove osobine ovčarskog psa moći doći do izražaja.

Bella je prekrasna pasica stara oko godinu i pol. Do sad je imala težak životni put, od napuštanja, proganjanja od strane ljudi, štenjenja, mijenjanja nekoliko privremenih udomitelja. Stvarno zaslužuje pronaći miran i stabilan dom. Vrlo je plaha, mirna, umiljata i poslušna. Osim nje dom traže i njezina dva šteneta. Obje su ženke i troškove oko njihove sterilizacije, čipiranja i cijepljenja za buduće vlasnike će snositi Udruga.

Happy je pasica u tipu labradora čije ime puno toga i govori. Razigrana, umiljata, vesela kao i svi labradori, privržena ljudima. Stara je oko godinu dana. Socijalizirana je, obožava i druge životinje. Skladno živi i sa psima i sa mačkama.

 Opasno izgleda samo na slikama, međutim i ova križanka Haskija je prava maza koja se obožava igrati i uz nju dani nikako ne mogu biti dosadni. Odan, umiljat kućni ljubimac koji će oplemeniti svaki dom.

bellaDvije sestre mješanke za koje se ne zna pasmina, pronađene su napuštene na području Lakušije. Spašene opet zahvaljujući dobrim ljudima i od tad traže trajni dom. Bilo bi idealno kad bi bile udomljene u isti dom jer su jako privržene i vezane jedna za drugu. Umiljate, razigrane, poslušne. Kao i u svim slučajevima na udomljavanje će ići sterilizirane, cijepljene i čipirane.

 U vezi informacija za udomljavanje kontaktirajte Udrugu za zaštitu životinja Sirius Požega putem maila: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., putem facebook stranice :facebook.com/SiriusPozega, a od nedavno Udruga ima i privremenu web stranicu udruga-sirius.webs.com.

Iz Udruge i dalje apeliraju na sve ljude da steriliziraju i kastriraju svoje kućne ljubimce jer će se na taj Happynačin smanjiti broj neželjenog okota. - Ukoliko ste član Udruge svoje ljubimce ćete moći sterilizirati i kastrirati po povoljnim cijenama zahvaljujući projektu „Članarina za kastraciju“ u kojem je ostvarena suradnja Udruge sa gradom Požegom i Veterinarskom stanicom Požega. Bilo bi idealno i kad bi se napokon uvelo kažnjavanje neodgovornih vlasnika i to na svim područjima. Od necijepljenja životinja, nečipiranja, napuštanja životinja, pa do kazni za one vlasnike koji gotovo svakodnevno šetaju ulicama Grada i ne čiste za svojim ljubimcima… sve su to situacije koje se napokon trebaju krenuti rješavati jer za sve situacije su odgovorni ljudi, a ne životinje, ali nažalost u svim situacijama haski križankaispaštaju samo životinje -„ni krive ni dužne“ – poručila je Gordana Malbašić, predsjednica Udruge.