Srijeda, 12 Studeni 2014 12:48

Tamburicu i dalmatinsku klapu sljubili s nagrađenim Venjem iz 2007.

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

NAJVEĆE MARTINJE TRADICIONALNO JE ONO U VENJU KOD ENJINGIJA  -

 VENJE – Da se slavonska tamburica i dalmatinska klapa mogu odlično sljubiti s vinima Ive Enjingija, dokazuje se to već godinama, na tradicionalno najvećim Martinjima u Požeštini, koja se održavaju u Venju, IMG 6067u srcu vinograda. – Uvijek je bilo loših i dobrih godina za nas vinogradare, no uvijek smo imali dobrih vina. Preživjet ćemo i ovu tešku godinu, a da bi i ovo manje vina što smo dobili bilo što kvalitetnije pozvali smo njegovo veličanstvo vinskog kardinala Vladu Bauera sa svojim ministrantima da nam u tome pomogne – pozvao je Ivo Enjingi na poznati veseli ceremonijal krštenja mošta. Ove godine biser kum vinu bio je Vlado Brnas poduzetnik iz Zagreba, vlasnik restorana Gladne oči s izvrsnim roštiljem.

IMG 6070Novom vinu nazdravili su i svi kumovi vinu prošlih godina koji tradicionalno dolaze za Martinje kod Enjingija, naravno s ove godine najviše nagrađenim vinom. To je kupaža bijelih vina Venje, berbe 2007. koje je u Nizozemskoj odnijelo prvu nagradu i proglašeno najboljim vinom među 12.000 uzoraka. Crno vino zweigelt ovog mjeseca je u New Yorku proglašeno vinom mjeseca.

Kod Enjingija na svim vinskim proslavama uvijek bude iznenađenja, a ove godine uz tamburaše TS Castrum iz Kaptola, sa dalmatinskim pjesmama nastupila je klapa Venje iz Šibenika. Uz tamburicu i dalmatinsku pjesmu najbolje se sljubljuje Venje, zaključili su to svi nazočni u dvorani, a posebno uz specijalitete od crvenog goveda Red Angusa koje nekoliko stotina uzgaja Enjingi IMG 6105na svojim pašnjacima. Među dvjestotinjak gostiju, prijatelja i poslovnih partnera, bio je i Davor Bobić, skladatelj Vinske simfonije Enjingi, koja je upravo noć prije promovirana u Osijeku i požeški župan Alojz Tomašević.