Srijeda, 24 Rujan 2014 13:26

Deset godina rada kultnog caffea

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

(PROMO ČLANAK) POŽEŠKI CAFFE BAR CAPITOL OBILJEŽIO PRVU OBLJETNICU  -

 POŽEGA – Deset godina uspješnog rada obilježio je proteklog vikenda jedan od kultnih okupljališta, Caffe bar Capitol u Cehovskoj ulici u Požegi, a čak 24 godine svoga uspješnog rada i djelovanja u ugostiteljstvu, IMG 9554gospodin Željko Ivanković, njegov vlasnik. Bila je to prigoda za proslavu na kojoj su se okupili brojni prijatelji, poslovni suradnici te brojni gosti Capitola i obitelji Ivanković, jer iza svega dakako stoji obitelj, koja je svojim napornim radom i zalaganjem zaslužna i za ovu prvu obljetnicu.

 Nakon aperitiva dobrodošlice u za to posebno ukrašenom Caffe baru Capitol i dijelu Cehovske ulice ispred caffea, za goste je priređen i Vremeplov, gdje je na velikim ekranima uz pomoć fotografija bila ispričana priča o početcima rada prije 24 godine kao konobara, a posebnu priču o svom prijatelju ispričao je župnik Josip Krpeljević, kolega iz sjemeništa.

Untitled - 4– Počeo sam daleke 1990. godine nakon povratka iz vojske kao konobar, prvo u Kaptolu, a onda na nagovor gospodina Andrije Pavića iz Kavane Boba prešao u Požegu, gdje sam radio do 1995. god.Uskoro sam sa prijateljima Sliškom i Mršićem, zajedno otvorili lokal Zrinski, u kojemu se zadržavam do 2004. godine. Uskoro krećem u adaptaciju nekadašnjeg trgovačkog lokala Požeške doline u kojemu 11. kolovoza otvaram Caffe bar Capitol – priča Željko Ivančević, koji se zahvaljuje svim korisnicima i stalnim i redovitim gostima, ali i ljudima koji su prepoznali njegov rad i trud te mu na više načina pomogli.

Uz bogati švedski stol za koji je bio zadužen Bilburger, brojne goste zabavljali su vrsni Tamburaški sastav „Rubato“ iz Nove Gradiške i DJ Pavka. Proslavu su posebno pomogli tvrtke Frank, Zvečevo, Williams Šimić, Zagrebačka pivovara, Coca cola, Kutjevo dd., vinari Krauthaker, Markota, Bartolović, generalni dobavljač pića Metalija-trans, a posebno se zahvalio slastičarnici Aroma Untitled - 5koja ga je iznenadila sa tortom za godišnjicu. Posebno se zahvaljuje župniku Josipu Krpeljeviću koji je ovaj lokal posvetio i blagoslovio na njegovom početku 2004. godine, te Ilijani Lončar uz čiju pomoć je pripremljen i plesni show u kojemu je sudjelovao i sam kao nekadašnji plesač. Ples iznenađenja, od valcera, cha-cha-cha, do salse gosti su odlično prihvatili i aktivno se uključili.

 Tjednik Kronika popratio je i otvorenje Capitola prije deset godina, a i brojna događanja tijekom tih godina u Capitolu, koncerte, književne večeri, gostovanja glazbenika, zajednička navijanja za reprezentaciju, promocije i dr., pa se pridružuje čestitkama za obljetnicu i želi još više događanja i budućih obljetnica.