Subota, 05 Srpanj 2014 17:31

Domaćin igara najmlađi ogranak UDVDR

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

9. ŽUPANIJSKE SPORTSKE IGRE UDVDR – KUTJEVO 2014.  -

KUTJEVO – Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Požeško-slavonske županije organizirala je svoje 9. Županijske sportske igre, a domaćin je bio najmlađi ogranak u Kutjevu. Igre su se održale na prostoru i sportskim objektima osnovne škole Zdenka Turkovića u Kutjevu, a disciplina streljaštvo u Požeškoj streljani.
Svečanom postrojavanju svih učesnika igara, Ogranaka UDVDR iz Požege, Pleternice, Lipika, Pakraca, Čaglina, Brestovca, Kaptola i Kutjeva nazočili su požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, zamjenici župana Željko Jakopović i Ferdinand Troha, požeški gradonačelnik Vedran Neferović, predstavnici braniteljskih udruga, delegacije vojske i policije. Sudionike i goste pozdravio je zamjenik predsjednika, brigadir u miru Krešimir Pavelić – Ovdje želimo pokazati naše zajedništvo iz godine u godinu, da se možemo družiti sjećajući se vremena zbog kojega smo danas ovdje, vremena koje je najsvjetlije – rekao je Pavelić, te pozvao sve da pljeskom pozdrave svoga predsjednika generala Miljenka Crnjca koji je bolestan, a sa skupa je poslan i telegram u kojemu šalju svoje želje za njegovo ozdravljenje.
Sve sudionike je pozdravio i domaćin sportskih susreta kutjevački gradonačelnik Josip Budimir. – Vi ste ovdje najbitniji, jer ste bili bitni i kada ste krenuli u borbu za slobodu države, koju svi danas uživamo. Na žalost neki su to danas zaboravili i za vas ne mare, no mi mlade generacije to ćemo promijeniti i imat ćemo poštovanja i razumijevanja za sve vas. Želim vam da se dobro osjećate u Kutjevu – rekao je gradonačelnik Budimir.
Sportske igre UDVDR otvorio je župan Alojz Tomašević, general u miru, suborac svih sudionika igara. – Evo ovolika skupina ljudi krenula je prva i na branik domovine. I vama i meni je upravo čast što smo bili sudionici tog vremena. Neki to danas minoriziraju, no mi smo ponosni na te dane ponosa i slave. Sada 23 godine kasnije ne smijemo dozvoliti da nas ma bilo tko i za bilo čiji račun umrlja i baci tu našu povijesnu zadaću. Zbog toga sam ponosan što sam danas sa vama – rekao je župan Tomašević.
Nakon svečanosti otvorenja svi sudionici uputili su se u svečani momohod, u četveroredu predvođeni barjacima RH i udruga do mjesnog groblja, gdje su podno križa Domovinskog rata položili vijence i zapalili svijeće, odajući počast poginulim i umrlim braniteljima.
Sportske igre održavale su se u malom nogometu, šahu, streljaštvu, stolnom tenisu i kao najzanimljivijom disciplinom, potezanju užeta.
Najboljim trima ekipama u svim disciplinama dodijeljena su priznanja i pehari te ukupnom pobjedniku županije u Vatrogasnom domu DVD Kutjevo. Ukupni prvak igara bio je Ogranak Požega s 33 boda, drugo mjesto je osvojio Ogranak Kaptol s 25 bodova i treće mjesto Ogranak Pleternice sa 24 boda. Inače u nogometu su najbolji bili Čaglinčani, u streljaštvu Požežani, u šahu Pleterničani, u stolnom tenisu Požežani, koji su bili najbolji i najjači i u potezanju užeta. Požeški ogranak boje županije branit će na Državnim igrama UDVDR.