Subota, 07 Lipanj 2014 10:44

Požežani na Državnoj razini Modelarske lige

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

Modelarska liga (natjecanje) je ekipno natjecanje učenika u području modelarstva/maketarstva koje provodi Hrvatska zajednica tehničke kulture u suradnji sa županijskim zajednicama tehničke kulture i društvima pedagoga tehničke kulture. Liga je pokrenuta početkom školske godine 2012./2013., s ciljem poticanja učenika za izvannastavno stjecanje i razvoj tehničkih znanja i vještina, motorike, kreativnosti, inovativnosti i timskog rada.

modelari2Nakon tri kola Županijskih natjecanja Modelarske lige, prvaci u svim kolima - ekipa Osnovne škole Antuna Kanižlića Požega u sastavu Luka Korov i Marko Blažević, mentorica Renata Marinić, te drugoplasirana ekipa trećeg kola Županijske lige – ekipa Osnovne škole Julija Kempfa koju čine Dorotea Dvoraček i Karla Pavić, mentor Zoltan Bartaky pozvani su na natjecanje Modelarske lige na Državnoj razini koje se održalo u Kraljevici 31. svibnja i 1. lipnja 2014.

 Na završnom natjecanju Modelarske lige sudjelovalo je 25 ekipa tj. 50 učenika od 5. do 7. razreda. Na državnoj je razini natjecanje trajalo 4 puna sata s dvije pauze, a sam zadatak je bio izraditi sat u obliku broda prema priloženoj tehničkoj dokumentaciji. Naši učenici su pokazali svoje tehničke vještine i natjecanje završili na 11. mjestu (dečki) i 12. mjestu (djevojke).