Četvrtak, 27 Veljača 2014 11:39

Planinarski maskenbal i Papučki jaglaci

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

HPD SOKOLOVAC NAJAVILI PLANINARSKA DOGAĐANJA  -

POŽEGA – Planinari požeškog društva Sokolovac najavili su nekoliko svojih događanja u ožujku. Tako već 01. ožujka organiziraju sada u svom novo uređenom prostoru Planinarskog doma Lapjak tradicionalnu planinarsku veselicu i Maskenbal. Osim obveznih maski pripremaju i igru ples s metlom, a organiziraju i bogatu tombolu, pa pozivaju građane da im se slobodno pridruže u veselom maškaranju i zabavi.
Obilježit će i Međunarodni dan planina 07. ožujka informativnim štandom u pješačkoj zoni grada Požega, od 10-12 sati na kojemu će građanima pružiti sve informacije o mogućnosti planinarenja, učlanjenju u društvo planinara, te brojnim izletima koje organizira HPD Sokolovac. Želja im je popularizirati i malo više građanima i mladima približiti čari planinarenja.
Papučki jaglaci, tradicionalni i najposjećeniji planinarski pohod u planine i druženje planinara iz Slavonije i cijele Hrvatske održat će se u nedjelju 23. ožujka. Požežani su pripremili nekoliko staza za hodanje, dužina ovisi i kondiciji i željama samih planinara, a nakon pohoda pripremili su druženje uz ručak.