Srijeda, 26 Veljača 2014 11:42

Cijelo selo u vatrogascima

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

58. REDOVITA GODIŠNJA SKUPŠTINA DVD IVANDOL -

IVANDOL- Skupština održana u Ivandolu pokazala je kako, po stanovništvu malo selo može imati veoma aktivne i brojne vatrogasce. Mjesto Ivandol koje broji nešto više od 140 stanovnika, a ima čak 90 članova koji prolaze obuke vatrogastva, aktivno sposobnih 45, mladeži 24, podupirajučih 20 i 1 počasnog. Za voditeljstvo skupštine izabrani su Dražen Kovačević, Tomislav IMG 2075Tomić i Ivan Tomić. Prošle godine na području Ivandola imali su intervenciju jednog otvorenog požara u pilani „Tomić“, a u gašenju požara pomogli su im DVD Brestovac i DVD Zakorenje, te je požar uspješno saniran.
Na skupštini je prisustvovao velik broj gostiju, DVD Štivica, DVD Baćindol, DVD Velika, DVD Brestovac, DVD Zakorenje, DVD Jaguplije, DVD Orljavac, DVD Požega, DVD Batrina, DVD Šiče, također skupštini su prisustvovali župan požeško-slavonske županije Alojz Tomašević, načelnik općine Brestovac Zdravko Mandić, predsjednik Vatrogasne zajednice županije Željko Petrović.
- Meni je čast biti ovdje sa vama, nisam ja donesao odluku bez veze da budem ovdje i prisustvujem ovoj skupštini. Meni je Ivandol na srcu i općina Brestovac zbog prošlih vremena jer ti putovi su nas upravo spajali i tu smo se IMG 2081sastajali, a mislim da upravo jedan dio Općine ovdje se zove „sastavci“. Biti vatrogasac nije niti vaša obaveza, niti vas netko tjera, zapovijeda, niti vas netko plaća, biti vatrogasac je stil života. To ste pokazali jer kako ste rekli ovdje čim se netko rodi postaje vatrogasac. Čestitam Vam na izvješću, želim dobre uspjehe ove godine vama i nama zajednici, županija će biti sa vama – istakao je župan požeško slavonski Alojz Tomašević
Nakon završene skupštine koja je uspješno usvojila i plan rada s financijskim planom za DVD Ivandol, predsjednik VZŽ Željko Petrović podijelio je priznanja i plamenice za rad od 10 godina, 20 godina, 30 godina i 40 godina.
Za 10 godina plamenice i priznanja uručena su Igoru Kovačeviću i Mariu Reifu. Za rad od 20 godina Branimiru Timarcu, Tomislavu Kovačeviću, Damiru Tomiću, Marijanu Grgiću, Karlu Tomiću, Ivanu Kovačeviću. Za rad od 30 godina Stjepanu Pustaiću, Željku Vinkoviću, Ivanu Kovačeviću, Stjepanu Starčeviću, Mirku Grgiću, Slavku Tomiću, Damiru Tomiću, a za 40 godina rada zlatne plamenice primili su Stipo Grgić, Ivan Tomić i Stjepan Valešić.