Utorak, 25 Veljača 2014 11:09

Stručni rad promiče 110 članova

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

GODIŠNJA SKUPŠTINA DRUŠTVA POŽEŠKIH ENERGETIČARA -

POŽEGA – Prošlogodišnji rad obilježen je brojnim aktivnostima Društva energetičara Požega, a prije sve rad na promicanju stručnog rada i skrbi o osposobljavanju djelatnika u energetskim postrojenjima, organizacija stručnih predavanja i ekskurzija, sudjelovanje na susretima energetičara i rad na privlačenju mladih energetičara te povećanje članstva. U tome su svakako uspjeli jer sada društvo energetičara broji 110 članova.
Tako su uz obilazak energetskih postrojenja, plinskih polja Molve u Podravini, IMG 8926obišli malu HE u Pleternici na rijeci Orljavi, termoelektranu Kakanj u BiH, održali i stručna predavanja Energetski pregledi građevina te Načini financiranja povećanja energetske učinkovitosti objekata.
Predsjednik društva Drago Duvnjak za ovu godinu je predložio nastavak uključivanja što više mladih energetičara u društvo, a najavio je i stručnu ekskurziju u travnju Farmi krava u okolici Osijeka koja ima postrojenje za proizvodnju bioplina i električne energije, te u rujnu dvodnevnu stručnu ekskurziju termoelektranama Obrenovac. Jedna od najmasovnijih aktivnosti je uključivanje u Susrete energetičara Slavonije i Baranje i sportski susreti. - Temeljni zadatak Društva energetičara je poticanje i uključivanje u rad djelatnika energetske struke, sudjelovanje u utvrđivanju prijedloga programa javnih potreba na području iskorištavanja i upotrebe svih vidova energije – istakao je tajnik društva Ante Bekić.