Subota, 22 Veljača 2014 10:42

Prošle godine nisu dobili ni kune pomoći

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

84. REDOVNA SKUPŠTINA DVD LAKUŠIJA -

LAKUŠIJA - DVD Lakušija su proteklog vikenda imali 84. redovnu skupštinu. Na skupštini su bili nazočni svi članovi DVD-a te gosti iz DVD Pleternice kao i zamjenik gradonačelnice grada Pleternice Domagoj Katić. DVD Lakušija u protekloj godini provodilo je aktivnosti na zaštiti od požara, prvenstveno preventivne mjere i to posebice u mjesecu svibnju, mjesecu zaštite od požara. Protekle godine su imali 7 intervencija, a od toga jednu veliku kad je došlo do požara na sušnici duhana. DVD Lakušija broji svega 27 članova te 9 članova mladeži, protekle godine se upisalo 10 novih članova od toga 8 članova vatrogasne mladeži i 2 člana DVD-a. Najstariji član je Mato Starčević koji imaIMG 2035 81 godinu.
- Protekle godine nismo baš imali nekih aktivnosti a najviše zbog financijskih problema, pošto nam se prethodne godine nije uplatila niti jedna kuna kaže predsjednik Drago Božić te dodaje da su u siječnju ove godine bili primljeni kod zamjenika gradonačelnice Domagoja Katića kojom prilikom smo upoznati da nam je u mjesecu siječnju za 2013. godinu na račun uplaćeno 5.500 kuna za rad DVD-a, te također obećana pomoć u skladu s materijalnim i financijskim mogućnostima.
Od članova DVD-a protekle godine nitko nije bio upućen na liječnički pregled jer nije bilo sredstava za to, isto tako ispred DVD-a Lakušija upućena su tri člana na tečaj za Vatrogasca, koji se održava u prostorijama DVD-a Pleternica.