Utorak, 21 Siječanj 2014 15:49

Položili izviđačku prisegu

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

IZVIĐAČKI ODRED JOZO KOUTNI POŽEGA -

POŽEGA – Uz postavljeni izviđački logor na lokaciji Moto cross staze Vilare, okupili su se članovi nedavno osnovanog Odreda izviđača „Jozo Koutni“ Požega, koji je obnovljen na dugoj tradiciji pokreta izviđača u Požegi, a ime je dobio po nekadašnjem članu koji je poginuo kao pripadnik branitelja u Domovinskom ratu. Danas odred ima 70-članova, a 40-ak novo učlanjenih požeških izviđača dalo je svečanu izviđačku prisegu a i time potvrdu nastavka kontinuiteta pokreta izviđača. IMG 6593
Odred čine brđani i brđanke, izviđači stariji od 20 godina, izviđači i planinke, članovi uzrasta viših razreda osnovne i srednje škole kojih za sada ima petnaestak, te što posebno raduje desetak poletaraca i pčelica, članova predškolskog uzrasta i nižih razreda osnovne škole. Upravo ti mlađi članovi izveli su i pokaznu vježbu podizanja šatora i izviđačkog logora.
Na svečanoj sjednici nakon prisege starješina odreda Mario Šostar istakao je važnost izbora i školovanja kadrova za rad s mladima, koji će se školovati pri Savezu izviđača Hrvatske. U svemu tome svakako će pomoći izviđač Boris Ožanić, koji bilježi i 60. godišnji staž u izviđačima, pa mnogo toga može prenijeti na mlade. Sjednica je završena uz izviđački grah i nastavljeno s druženjem do večernjih sati.