Ponedjeljak, 20 Siječanj 2014 10:11

Orijentacija u prirodi i modelarske radionice

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

ZANIMACIJA ZA OSNOVNOŠKOLCE TIJEKOM ZIMSKIH PRAZNIKA -
 

POŽEGA - Tijekom zimskih praznika požeški osnovnoškolci su ponovno bili aktivni na kreativnim radionicama modelarstva i orijentacije. U suradnji sa OŠ A. Kanižlića,J. Kempfa i D. Cesarića Zajednica tehničke kulture grada Požege i Hrvatska zajednica tehničke kulture sa svojim članicama CB radioklubom Sokol i Letačkim klubom Bumbar organizirali su edukativne radionice zaradionica2 zainteresirane učenike od 7-10 siječnja. Radionice su ujedno bile i pripreme za predstojeće školsko županijsko i državno natjecanje mladih tehničara. S obzirom da su zbog prognoze izostale snježne radosti, te dosadašnje klizalište, bilo je potrebno učenicima omogućiti neku aktivnost, što je uspješno provedeno kroz ove zanimljive radionice. Na modelarskoj radionici učenici su na Unimat strojevima izrađivali ukrasnu kutiju. Učenicima su pri tome pomagali mentori - profesori Renata Marinić, Franjo Kvesić, Zoltana Bartaky i Boris Gretzer. Svi polaznici su svoje uratke ponijeli svojim kućama. Pokazalo se da je radionica uspješna i zanimljiva jer su neki polaznici dolazili na radionice i više dana.
Radionica iz Orijentacije i komunikacije je provođena u isto vrijeme, a vodili su je predavači članovi CB radio kluba „Sokol“, Davor Marković, Đuka Pelcl i prof. Krunoslav Vranješević. Na ovoj radionici učenici su imali mogućnost radionica1ovladati korištenje zemljovida, rada sa kompasom, te korištenje PMR radiouređaja u svrhu stjecanja saznanja pravilnog rukovanja i priprema za državno natjecanje mladih tehničara.
- Obje radionice je pohađalo preko 90 učenika i uspješno su prezentirane javnosti te popraćene medijski,To će zasigurno našim građanima i roditeljima biti pokazatelj u kojem pravcu ide poticaj uključivanja mladih u tehniku, što je i ujedno poziv da se i drugi uključe u rad i širenje tehničke kulture – istakao je prof. Zoltan Bartaky te dodao svoju i zahvalu organizacijskog tima na podršci i posjeti dogradonačelnika Darka Puljašića, predstavniku udruge MI, predstavniku tvrtke Spin Valis i medijima koji su popratili radionice i koji su zaslužni za promoviranje rada sa mladima i širenje tehničke kulture.