Subota, 22 Lipanj 2024 16:04

Svečano otvorenje dograđenih staza Lovačkog strelišta u Bzenici i održavanja 1. Grand Prix Hrvatske kao uvod u Prvenstvo Europe u lovnom streljaštvu dogodine

Ocijeni sadržaj
(10 glasova)

BZENICA - Lovački savez Požeško-slavonske županije sa svojim Lovačkim društvima i volonterima radili su puno na proširenju Lovačkog strelišta u Bzenici, dograđujući ga za nove staze i pripremajući za međunarodna natjecanja. Bila je to prilika da se nakon radova priredi otvaranje novo uređenog lovnog strelišta, ali i da se kao generalna proba i dobivanje međunarodne licence održi i 1. Grand Prix Hrvatska sa međunarodnim karakterom.

Svečanosti otvaranja i posvete novo uređenog lovačkog strelišta nazočili su izaslanik predsjednika Sabora RH dr. sc. Željko Glavić, saborski zastupnik i požeški gradonačelnik, požeško-slavonska županica Antonija Jozić, zamjenik pleterničke gradonačelnice Domagoj Katić, predsjednik HLS-a Ivica Budor i kao domaćin predsjednik Županijskog lovačkog saveza PSŽ Branko Bertelović. Nakon rezanja vrpce terene je i sve koji će na njima boraviti i natjecati se blagoslovio je vojni kapelan vlč Željko Volarić.

Nakon pozdravnih riječi gostiju i domaćina najviše je obradovala pozdravna riječ Petera Clemensa, predsjednika FITASC-ove komisije za kombinirano lovno streljaštvo koji je nakon što su obišli i ocijenili novo uređeno strelište najavio da će 2025. godine organizirati Europsko prvenstvo FITASC u lovnom streljaštvu u Bzenici. Slijedeće godine Hrvatski lovački savez obilježava 100. godišnjicu osnutka i ovo natjecanje će biti veliko priznanje za hrvatsku lovačku organizaciju. Strelište u Bzenici je i do sada bilo najopremljenije lovačko strelište u Hrvatskoj a sada su dodane nove staze za trap i parkur, strelište za vepra u trku i dodatna mjesta, sada ih je 12, za gađanje meta na 100 metara s lovačkim puškama s užljebljenim cijevima, karabinima. Dograđena je i staza za provjeru preciznosti lovačkih pušaka. Za veliko Europsko natjecanje bit će potrebno još urediti neke staze i infrastrukturu.

Počasnim hitcem na leteće golubove saborski zastupnik dr. sc. Željko Glavić ujedno je proglasio otvorenim 1. Grand Prix Hrvatska na kojemu su se natjecali lovci strijelci iz Slovenije, Mađarske, Latvije i Hrvatske po međunarodnim pravilima.