Ponedjeljak, 22 Travanj 2024 11:46

Odličan uspjeh Požeških mažoretkinja na Državnom prvenstvu u mažoret plesu

Ocijeni sadržaj
(14 glasova)

POŽEGA - Požeške mažoretkinje i Twirling klub Požega vratili su se s Državnog prvenstva u mažoret plesu koje je proteklog vikenda održano u Krapini.

- Kao prvo bih rekla da je u Hrvatskoj velika zbunjenost činjenicom da se u toku godine na portalima i televiziji može vidjeti više prvenstava države. Hrvatski Savez Mažoretkinja (HRSAM) je prvi osnovani savez RH davne 1995. godine. Postao je tada i član Europske i Svjetske organizacije. Svi ostali savezi , a ima ih još 5 u RH i bili su prije dijelom matičnog saveza - istaknula je Marina Mihelčić, trener i voditelj Požeških mažoretkinja i Twriling kluba Požega.

U jakoj konkurenciji od 17 gradova Hrvatske Požega je došla kući s 5 zlatnih medalja, 3 srebrne i 3 brončane. Sretni i ponosni kreću s pripremama put Nizozemske i Europskog prvenstva koje će se najesen održati u Eindhovenu.

Ovo su rezultati:

EXIBITION JUNIORI - ZLATO

EXIBITION SENIORI - ZLATO

GRUPA SA REKVIZITIMA- SENIORI - ZLATO

NIA BARIŠIĆ - SOLO YOUTH - ZLATO

BENJAMIN ILIČIĆ - SOLO SA REKVIZITIMA ADULT - ZLATO

EVA KRIZMANIĆ I NIA BARIŠIĆ - DUO SA REKVIZITIMA YOUTH - SREBRO

TIA SESAR I FRANKA IVANKOVIĆ - DUO SA REKVIZITIMA MLAĐI JUNIORI - SREBRO

GRUPA SA REKVIZITIMA MLAĐI JUNIORI - SREBRO

BRUNA BOTIČKI SOLO SA REKVIZITIMA YOUTH - BRONZA

IVAN MARINOVIĆ SOLO SA REKVIZITIMA ADULT - BRONZA

UNA ZUBIĆ I BRUNA BOTIČKI - DUO SA REKVIZITIMA YOUTH BRONZA

Osim njih Iva Marjanović od jedanaest sola youth peta, Marta Paić i Jana Paić od 9 dua youth četvrte, a odlični su bili i MARŠIRAJUĆI MAĐI JUNIORI koji su osvojili peto mjesto.

- Uz sve to djeca su se družila, stjecala nova prijateljstva , kupala se u prekrasnim Tuheljskim toplicama, uživala u svojim i tuđim koreografijama. Sljedeće godine je natjecanje na moru. Pozivamo svu djecu Požege, da nam se pridruže, uz vodstvo licenciranih trenera od strane Hrvatske Olimpijske Akademije Marine Mihelčić i Adrijane Jurić – dodala je Mihelčić na kraju.