Ponedjeljak, 22 Travanj 2024 17:08

U centru Požege održana preventivna akcija "Vozi bez mobitela" s ciljem svjesnosti vozača o rizicima korištenja mobitela u vožnji

Ocijeni sadržaj
(15 glasova)

POŽEGA - U organizaciji Policijske uprave Požeško-slavonske i Škole za cestovni promet iz Zagreba održana je preventivna akcija "Vozi bez mobitela" s ciljem povećanja svjesnosti mladih vozača o rizicima korištenja mobitela u vožnji. Sudionike u ovoj akciji predstavila je glasnogovornica PU Nikolina Janković.

 - Škola za cestovni promet provodi nekoliko projekata koji su usmjereni na sigurnost pješaka i biciklista, na njihovu uočljivost u prometu, jer ako su oni uočljivi bit će sigurniji. Jedan od novih projekata je i ovaj “Vozi bez mobitela” u sklopu sigurnosti cestovnog prometa. U sklopu projekta pripremili smo za vozače i promotivne letke koje ćemo uručiti vozačima - istakao je prof. Igor Jelić iz Škole za cestovni promet Zagreb.

Voditelj poslova prometne policije u Policijskoj upravi požeško-slavonskoj Zvonimir Lukačević istakao je da korištenje mobitela predstavlja jednu od najvećih distrakcija u vožnji te da se nalazi na spisku četiri najveće ubojice u prometu, uz alkohol, nedozvoljenu brzinu kretanja vozila i ne vezanje sigurnosnim pojasom. - Radi se o promotivnoj i edukativnoj aktivnosti koju organiziramo sa Školom za cestovni promet s kojom već niz godina surađujemo. Svakodnevno nam se događa niz nesreća u kojima bilježimo i prekršaj korištenja mobitela u vožnji. Prošle godine imali smo zabilježeno 610 takvih prekršaja na području PU požeško-slavonske, a evo u prva tri mjeseca već 118 prekršaja. Bez obzira na naše aktivnosti to je još uvijek veliki broj prekršaja koji se ne smanjuje.