Petak, 12 Svibanj 2023 11:55

Obilježavanje Međunarodnog dana sestrinstva uz javnozdravstvenu akciju kontrole šećera u krvi i tlaka

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

POŽEGA - U pješačkoj zoni grada Požege obilježen je Međunarodni dan sestrinstva uz javnozdravstvenu akciju u kojoj se okupljenim građanima kontrolirao krvni tlak, vrijednost šećera i krvi uz educiranje i savjet za bolji i zdraviji život.

U akciji i obilježavanju sudjelovali su brojne medicinske sestre i medicinski tehničari svih županijskih zdravstvenih i zdravstveno-socijalnih ustanova ujedinjeni, iz OŽB Požega, Zavoda za javno zdravstvo županije, Doma zdravlja županije, Zavoda za hitnu medicinu županije, Ustanova za kućnu njegu Požega i Doma za starije Požega. Oni su prigodno i educirali građane o potrebi i važnosti zdravog načina života te promovirali i prezentirali svoj rad s osvrtom na važnost obrazovanja medicinskih sestara i tehničara.

 O aktivnostima  i obilježavanju Međunarodnog dana sestrinstva obavijestila nas je pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo OŽB Požega Silvija Marić, mag. med. techn.:  - Obilježavanje je započelo jučerašnjim danom kada se održalo predavanje na temu „Mentalno zdravlje i briga o sebi“, a koje je održala profesorica Krip. Ovom javnozdravstvenom akcijom, gdje smo po prvi puta ujedinjeni, sve medicinske sestre i tehničari svih županijskih zdravstvenih i socijalno zdravstvenih ustanova. Također, želimo promovirati našu struku, ali i educirati građane o važnosti i potrebi zdravog načina života. Osim toga, naš Dan ćemo obilježiti i svečanom proslavom koja će se održati 26. svibnja, gdje su pozvane sve medicinske sestre i tehničari. To će nam ujedno biti prilika zahvaliti se svim medicinskim sestrama koje su u mirovini, ali isto tako i prigoda prisjetiti se onih koje više nisu s nama.

Međunarodni dan sestrinstva čestitao je i podržao njihove aktivnosti obilježavanja ali i njihov cjelokupni rad u zdravstvu za stanovnike zamjenik županice Ferdinand Troha.