Petak, 12 Svibanj 2023 10:41

Završna konferencija projekta "Zajedno možemo više - faza 3." Udruge Veličanka

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

ČAGLIN - Udruga Veličanka zajedno s projektnim partnerima Općinom Brestovac, Općinom Čaglin, Hrvatskim zavodom za socijalni rad Područni ured Požega i Hrvatskim zavodom ta zapošljavanje Područni ured Požega proveli su projekt "Zajedno možemo više - faza 3." Povodom toga održana je i Završna konferencija projekta u prostorijama NK Omladinac u Čaglinu.

 - Obzirom da je svrha osnivanja Udruge Veličanka pomoć i podrška svim dobnim skupinama kroz promicanje i razvoj socijalnih usluga, odlučili smo prijaviti projektni prijedlog na Poziv na dostavu projektnih prijedloga „Zaželi-program zapošljavanja žena-faza III.“ Na našu veliku radost isti nam je odobren te smo 14.09.2022. godine potpisali ugovor i započeli sa provedbom te sada došli do samog kraja.

Projekt Zajedno možemo više!- faza 3., dizajniran je s ciljem olakšavanja pristupa tržištu rada ženama pripadnicama ranjivih skupina.

Ciljna skupina projekta bila je uključiti 30 nezaposlenih žena s najviše završenim srednjoškolskim obrazovanjem koje su bile prijavljene u evidenciju nezaposlenih HZZ-a, s naglaskom na ranjive skupine društva - rekla je na konferenciji voditeljica projekta Magdalena Brižić Sertić.

Kroz proteklih 6 mjeseci pružale su usluge Pomoći u kući za više od 260 krajnjih korisnika s područja općina Čaglin i Brestovac.

Vrijednost projekta je bila 196.502,75 eura, a financiran je sredstvima iz Europskog socijalnog fonda. Projekt je trajao 8 mjeseci, do 14.05.2023. godine.

 - Projekt Zajedno možemo više! Udruga Veličanka provodi od 2018. godine na što smo iznimno ponosni te zadovoljni uspješnosti što je i ova faza uspješno provedena i nadamo se prijavi na slijedećoj fazi. Još jednom se zahvaljujem svima vama što smo se ovdje okupili, a posebno našim zaposlenicima koje su pružile pomoć i podršku najpotrebitijoj skupini našeg društva, a to su osobe starije životne dobi i nemoćne osobe - zaključila je Magdalena Brižić Sertić.

Ispred Udruge Veličanka sve sudionike projekta i partnere pozdravio je predsjednik udruge Marko Raguž i naglasio da su svi ponosni na provedbu ovog projekta, posebno veliki broj korisnika ali i žene koje su kroz projekt zaposlkene.

Svoje zadovoljstvo što je projekt prošao u njihovoj sredini, ali i nadu da će od jeseni započeti novi ciklus izrazio je načelnik Općine Čaglin Dalibor Bardač.

Pozvala je sve žene da se prijave na Zavod za zapošljavanje pop isteku projekta, da pokušaju naći posao u sezoni na Jadranu, a da se po početku novog projekta ponovno prijave i uključe, je će u budućnosti projekt trajati značajnije duže, naglasila je Martina Keler ispred Zavoda za zapošljavanje u Požegi koji je partner u projektu.

Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost Udruge Veličanka

esf lenta