Četvrtak, 04 Svibanj 2023 09:14

RCK Panonika, Poljoprivredno-prehrambene škole i Ekonomska škola na 21. Međunarodnom sajmu vježbeničkih tvrtki

Ocijeni sadržaj
(11 glasova)
RCK Panonika, Poljoprivredno-prehrambene škole Požega i Ekonomska škola Požega u okviru projekta Uspostava regionalnog centra kompetentnosti Panonika, sudjelovali su ove srijede na 21. Međunarodnom sajmu vježbeničkih tvrtki u Privatnoj gimnaziji i ekonomskoj školi Katarina Zrinski u Zagrebu.
Poljoprivredno-prehrambena škola predstavila se s  vježbeničkom tvrtkom Smeđe zlato koju su predstavili učenice i učenici zanimanja agroturistički tehničar: Leon Delić, Ena Jugović, Milan Rađenović i Klara Krmpotić s  profesoricom Mirelom Višaticki.
Učenice i učenici Ekonomske škole 3. k razreda predstavili su vježbeničke tvrtke Alfa d.o.o. i Konekta d.o.o. s profesoricom Ksenijom Krizmanić Horvat.
Od profesorica doznajemo da je cilj vježbeničkih tvrtki i ovog oblika suradnje usvajanje poduzetničkih znanja u zanimanjima koja su sastavni dio drugih sektora, u ovom slučaju poljoprivrede. 
Profesorica Višaticki je istaknula kako je učenicama i učenicima poljoprivrednih zanimanja važno  što zornije približiti mogućnosti koje im se otvaraju u poslovnom okruženju, a za to je savršena prilika posjet ovakvim sajmovima jer mogu vidjeti primjere, ideje i načine poslovanje koje su osmislili njihove kolege. Učenicima Ekonomske škole posjet će omogućiti uvid u primjere dobre prakse kako bi i sami bili konkurentniji na ovakvim događanjima.
Tekst: Anita Bubak, prof.
Foto: Mirela Višaticki, prof.