Srijeda, 03 Svibanj 2023 14:17

Međunarodno matematičko natjecanje Klokan bez granica – Požeški osnovnoškolci u 10% najboljih u Hrvatskoj!

Ocijeni sadržaj
(12 glasova)

POŽEGA - Hrvatsko matematičko društvo već godinama za učenike osnovnih i srednjih škola organizira matematičko natjecanje “Klokan bez granica”. Radi se o međunarodnom natjecanju koje se isti dan u isto vrijeme održava u više od 80 država svijeta s ciljem popularizacije matematike. Svaki učenik koji se prijavi na natjecanje dobiva “poklon za sve” – torticu, trokut i kemijsku olovku, a najuspješnijih 10 % učenika dobiva i nagradu.

Učenici osnovnih škola s područja grada Požege i ove su godine postigli izvrsne rezultate!

Učenici Osnovne škole Julija Kempfa su u 10% najboljih u Hrvatskoj u kategoriji Leptirići: Leon Šimleša i Erika Hruška te u kategoriji Pčelice gdje su odlične rezultate ostvarile tri djevojčice – Mirta Jelić, Mara Bakarić i Michelle Malbašić.

Među 10% najbolje plasiranih natjecatelja su i učenici Osnovne škole Antuna Kanižlića. U kategoriji Pčelice natjecali su se Luka Bagarić, Emanuel Škorvaga, Vid Klarić, Robert Starčević i Adam Grcić. U kategoriji Leptirići natjecala se Nera Ogrizović, dok su u kategoriji Ecolier odlične rezultate ostvarili Vito Vukušić i Tena Mravak.

Iz Osnovne škole Dobriša Cesarić odlične rezulate postigao je Sven Gajić u kategoriji Leptirići. U kategoriji Benjamin u 10% najboljih je Luka Ćelić.

Iz Katoličke osnovne škole Požega Leon Šutalo u kategoriji Pčelice. U kategoriji Leptirići iz Katoličke osnovne škole Požega uspjeh su ostvarili Iskon Paulić i Lovro Pranjić. U kategoriji Ecolier natjecali su se Stjepan Mandić i Mihael Petričević. U kategoriji Cadet OŠ+SŠ je učenik Katoličke škole Požega Damjan Leko.